Despre Robert Negoita

Robert Sorin Negoita s-a nascut la 29.03.1972, in Maneciu, judetul Prahova. Robert Negoita candidat din partea USL la primaria sectorului 3 din Bucuresti, pentru alegerile din iunie 2012, castigand cu 58,2% la suta din voturi.

 

Si-a inceput cariera politica in 2004, cand s-a inscris in PSD. In acelasi an a devenit presedintele TSD si un om de baza in cadrul organizatiei de tineret a social-democratilor.

 

Drept urmare, el lanseaza Liga Tinerilor Intreprinzatori Social Democrati (LTISD), organizatie pe care o conduce din ianuarie 2007. LTISD este o organizatie noua, care isi propune sa asigure o relatie bazata pe solidaritate intre mediul de afaceri si societate.

 

In 2010 este ales vicepresedinte al PSD, ca mai apoi, in iulie, sa fie desemnat presedinte PSD Ilfov. Pentru a candida la alegerile parlamentare pentru Camera Deputatilor pe colegiul uninominal nr. 1 din judetul Teleorman, Robert Negoita renunta in 2008 la toate functiile detinute in cadrul Rin Group. Este numit ulterior deputat PSD in Parlamentul Romaniei.

 

A primit diverse premii pentru activitatea sa manageriala. A infiintat “Fundatia Robert Negoita” care desfasoara activitati culturale.

 

Studii

Robert Negoita a absolvit Facultatea de Drept in 2007 (Universitatea Bioterra) si Facultatea de Economie a Turismului Intern si International (Universitatea Româno-Americana).

 

 

Afaceri

Primii pasi in domeniul afacerilor ii face in 1997 atunci când, dupa intoarcerea din strainatate, administreaza firma Euroline. Intra in domeniul afacerilor in 1998 si construieste impreuna cu fratele sau, Ionut Negoita, firma Pro Confort, specializata pe produse de pardoseala.

 

Ascensiunea firmei Pro Confort a determinat diversificarea activitatii, astfel incat compania se axeaza si pe producerea de geamuri de termopan, usi, mobilier si care va duce in final la dezvoltarea Confort Group. Serviciile depasesc aria constructiilor si a materialelor de pardoseala si se axeaza pe domeniul hotelier.

 

Confort Group a fost consolidat de Domus Stil - dezvoltator de cartiere rezidentiale (Confort Residence, Confort Park si Confort City). Confort Group a realizat si primul parc acvatic de agrement din zona Capitalei. Situat la 6 km de Bucuresti, Water Park Otopeni, cel mai mare parc acvatic din Romania, a fost deschis in vara anului 2004.

 

Este actionar al clubul sportiv Dinamo Bucuresti.

 

 

Cariera politica

In 2004, Robert Negoita intra in viata politica, inscriindu-se in PSD. A devenit vicepresedinte al TSD si, in 2007, a lansat, in cadrul TSD, Liga Tinerilor Intreprinzatori Social Democrati, organizatie al carui presedinte a fost ales in mod oficial incepând cu 1 ianuarie 2007. LTISD isi propune sa asigure o relatie bazata pe solidaritate intre mediul de afaceri și societate.

 

In 2010 este ales vicepresedinte al PSD, ca mai apoi, in iulie, sa fie desemnat presedinte PSD Ilfov. Pentru a candida la alegerile parlamentare pentru Camera Deputatilor pe colegiul uninominal nr.1 din judetul Teleorman, Robert Negoita renunta in 2008 la toate functiile detinute in cadrul Rin Group. Este numit ulterior deputat PSD in Parlamentul Romaniei.

 

A infiintat “Fundatia Robert Negoita” care desfasoara activitati culturale.

 

 

Realizari si proiecte

- Inaugurarea Centrului pentru varstnici “Nicolae Cajal”, in colaborare cu Sorin Oprescu

- Inaugurarea unui cabinet de medicina de familie si oftalmologie in Cartierul 23 August, sector 3

- Demararea proiectului pentru un nou spital in sectorul 3, in colaborare cu Sorin Oprescu

 Scandalul sexual

In 2011, a fost implicat intr-un scandal sexual, fiind acuzat, alaturi de Nicu Banicioiu, deputat PSD, cantaretul Adrian Enache si primarul Constantei, Radu Mazare, ca au platit pentru a face sex cu minore.

Negoita a negat acuzatiile si, chiar in acel an, presa mondena a scris ca si-a cerut de nevasta iubita, Sorina Docuz, in varsta de 19 ani.

Premii

 Robert Negoita a primit Premiul VIP Politic, Premiul de Excelenta Business Press, Premiul Casino Premiul Target, Celebritatea anului-premiul special pentru cel mai indraznet proiect de afaceri, Premiul Think Big in cadrul galei Premiilor Business Magazin pentru Tineri Manageri de Top.

 

 

Viata personala

 Robert Sorin Negoita este divortat si are doi copii, Karina si Louis.

 

 

Campania electorala 2012

 

Robert Sorin Negoita este candidatul USL la primaria sectorului 3.

 

Programul pentru sectorul 3 cuprinde:

- Reabilitarea (anveloparea) gratuita a tuturor blocurilor din sectorul 3. - Serviciul de salubrizare va fi gratuit. - Crearea infrastructurii prescolare si dezvoltarea ei pana la satisfacerea cererii. - Construirea a 4.000 de locuinte ieftine pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani.

 

- Accesul la informatie, orice cetatean va avea acces la continutul contractelor incheiate de primarie. La fiecare sfarsit de an primaria va intocmi un raport de activitate, care va fi adus la cunostinta cetatenilor si va fi dezbatut public.

 

- Incepand cu iulie 2012 va incepe derularea unui proiect de monitorizare video a scarilor de bloc pentru reducerea cu 50% a infractionalitatii. - Amenajarea unor parcuri noi in sectorul 3.

 

- Sustinere politica: reprezentanti de marca din USL, Victor Ponta (noul premier desemnat), Ecaterina Andronescu (vicepresedinte PSD), Mariana Campeanu (noul ministru al Muncii si Protectiei Sociale), Florin Alexe (presedintele PNL sector 3) si-au declarat sustinerea pentru Robert Negoita.

Link-uri utile:

Robert Sorin Negoita
Robert Sorin Negoita

Data nasterii: 29.03.1972, judetul Prahova

Cariera:  deputat in Parlamentul Romaniei 2011, primarul sectorului 3, in 2012, presedinte PSD Ilfov, presedinte TSD 2004, initiaza organizatia LTSID

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Robert Negoita, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.