USL cere Politiei sa-si faca datoria in cazul jurnalistului batut

Joi, 17 Mai 2012, ora 19:26
2124 citiri
USL cere Politiei sa-si faca datoria in cazul jurnalistului batut
Foto: Realitatea Tv

USL Sector 3 solicita Politiei sa-si faca datoria in cercetarea cazului jurnalistului de investigatii Dan Bucura, lovit si amenintat, miercuri seara, in scara blocului unde locuieste, de doi barbati necunoscuti.

Jurnalistul de la Realitatea TV a declarat ca dosarele de investigatie aflate in lucru si care se pot constitui ca piste in cercetarea penala au ca teme actiunile impotriva legii savarsite de persoane din lumea interlopa, precum si de politicieni, cum ar fi primarul Sectorului 3, Liviu Negoita.

"USL Sector 3 considera ca astfel de agresiuni la adresa jurnalistilor romani trebuie pedepsite cu maxima severitate, indiferent de autorul fizic sau moral al faptei", transmit reprezentantii Uniunii intr-un comunicat remis Ziare.com.

"USL a sustinut si sustine dreptul democratic neingradit al jurnalistilor de a informa opinia publica in legatura cu actiunile oricarei persoane care incalca legile. De altfel, activitatea celor care conduc institutii publice trebuie sa fie cunoscuta publicului larg fie prin actiuni ale institutiilor statului abilitate, fie prin investigatiile jurnalistice.

Desfasurarea si publicarea unor asemenea anchete jurnalistice sunt cu atat mai necesare, cu cat din partea institutiilor abilitate opinia publica nu afla nicio informatie", conchide sursa citata.

#USL Politie jurnalist batut, #Dan Bucura batut bloc , #candidat primarie sector 3