Ziare.com

Ce a descoperit Curtea de Conturi la Primaria lui Negoita: Preturi umflate si lucrari in afara Sectorului 3

Joi, 22 Februarie 2018, ora 08:15

   

Ce a descoperit Curtea de Conturi la Primaria lui Negoita: Preturi umflate si lucrari in afara Sectorului 3
Curtea de Conturi a Romaniei a realizat un audit la Primaria Sectorului 3 in urma caruia a gasit nereguli in cheltuirea banilor cetatenilor din sector.

Astfel, in urma auditului financiar facut pe bugetul din 2016, abaterile constatate la Primaria Sectorului 3 se ridica la 101.214.000 de lei, conform raportului publicat de USR Sector 3.

Cateva din neregulile constatate in raportul Curtii de Conturi:

- Angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata unor cheltuieli de capital in valoare de 5.033.000 lei (reprezentand lucrari de amenajare trotuare) de la titlul II "Bunuri si servicii", pe amplasamente care nu se afla in administrarea Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti si fara a fi aprobate pe lista de investitii.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

- Plata nejustificata a sumei totale de 977.000 de lei, prin decontarea de la art. 71 "Active nefinanciare" a unor lucrari contractate cu SC ADPB SA pe amplasamente care nu se afla in administrarea Sectorului 3, precum si a unor lucrari efectuate de alti operatori economici prin subcontractarea nelegala a lucrarilor de catre ADPB SA precum si calcularea eronata a unor cote de cheltuieli sau a incheierilor de deviz, la care se adauga dobanzi si penalitati de intarziere de 142.000 de lei, astfel:

- 646.000 de lei, prin decontarea unor situatii de lucrari care contin preturi supradimensionate fata de preturile reale cu care au fost executate lucrarile, decontate de SC ADPB SA subcontractantilor;

- 8.000 de lei, prin decontarea unor situatii de lucrari pentru reamenajarea spatiilor verzi, la un numar de 9 gradinite, majorate nejustificat ca urmare a aplicarii eronate a cotelor de cheltuieli indirecte si profit asupra taxei de groapa;

- 161.000 de lei, prin decontarea unor situatii de lucrari majorate ca urmare a aplicarii nejustificate a cotelor de cheltuieli de transport aprovizionare, indirecte si profit la valoarea dotarilor independente achizitionate;

- 162.000 de lei, prin decontarea unor situatii de plata pentru reamenajarea spatiilor verzi, ce cuprind cantitati de lucrari mai mari decat cele real executate.

- Utilizarea ineficienta a unor fonduri publice prin decontarea materialului dendrologic uscat/degradat (284.000 lei), aflat in perioada de garantie si neinlocuite, respectiv a unui studiu de oportunitate privind scoaterea la licitatie a locurilor de parcare de resedinta (100.000 de lei), neimplementat.A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13737 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ziare.Com by DNA via Cipru

In timp ce doamna Kövesi dă vina pe CCR pentru pierderea a 188 de milioane de euro despre care nu știm cu siguranță dacă există sau nu, Curtea de Conturi reclama anul trecut că a trimis către DNA sesizări de fraude care totalizează 7,1 miliarde de lei. Adică 1,54 miliarde de euro. Problema ***ții de Conturi era și este că DNA nici măcar nu a inceput instrumentarea dosarelor legate de aceste fraude. Pentru că nu avea timp, ocupată fiindu-i activitatea cu acele dosare de abuz in serviciu care ar fi adus țării 188 de milioane!

 

Pana si Curtea de Conturi pesedista ...

..., chiar si legata la ochi, descopera o adevarata enciclopedie a infractiunilor economice la primaria condusa de cel mai mare evazionist fiscal al Romaniei, Negoita!

 

Tulai, Doamne!

Mai fa ceva in Bucurestiul asta! Ati fost in S3? V ati plimbat prin parcul Cuza? Prin comparatie, nu i asa ca Herastraul a ajuns un jeg? Dar bulevardele Pallady, 1 decembrie etc., va plac? Magheru este gretos (si e fala targului). In S3 sunt sute (poate mii) de blocuri anvelopate. Etc Bineinteles ca este simplu sa stai cu fundul lipit de scaun scormonind in hartii si sa aplici ordine de ministru si regulamente preistorice. Daca ati facut ceva concret la viata dvs. (o casa de ex.), stiti ca in practica toate lucrurile o iau razna, nimic nu se pupa cu nimic, toata lumea o da in bara, banii nu vin la timp, toti injura si te lasa balta etc. Asa a aparut zicerea profund mioritica "numai cine nu munceste, nu greseste". In ceea ce priveste diversele organe si organite ale statului care te lasa cu drag sa gresesti, am un singur lucru de spus: sa puna osul la treaba si sa corecteze eventualele greseli in timp real, atunci cand sunt pe cale sa se produca. Sa ofere pe loc solutii. Nu ulterior, la distanta in timp! Altfel, pe Negoita nu l cunosc!

 

La bulău cu analfabetul !

Fără alte comentarii.

 

asa va trebuie! ati votat pe unul cu datorii la Stat de 35 mil. euro

Inca din primul mandat a dat iama prin banii contribuabililor.
Am scris - degeaba : a fost reales.

Sa va fie de bine si sa desfiintati Procuratura .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor