Pandele si Negoita, reclamati oficial pentru ca si-ar fi plagiat doctoratele

Luni, 13 Iunie 2016, ora 19:07
6040 citiri
Pandele si Negoita, reclamati oficial pentru ca si-ar fi plagiat doctoratele

Doctoratele lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3, al lui Florentin Pandele, edilul din Voluntari, precum si cel al lui Lile Ramona, rectorul universitatii "Aurel Vlaicu", au fost oficial reclamate la institutiile care analizeaza plagiatele demnitarilor.

Sesizarea de plagiat a fost depusa de Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia. De altfel, Dogaru este si initiatorul sesizarilor de plagiat in cazul doctoratelor sustinute de fostul premier Victor Ponta, de fostul vicepremier Gabriel Oprea si de actualul ministru de Interne, Petre Toba.

"Depun pe aceasta cale o sesizare referitoare la nerespectarea standardelor de etica profesionala de catre persoanele numite in lista de mai jos, mai precis suspiciuni de plagiat a tezelor de doctorat. Dovezile plagiatului masiv si incontestabil au aparut in urma unor anchete riguroase de presa, si sunt disponibile in domeniul public", a aratat Cristian Dogaru in sesizare.

Teza care i-a adus lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3, titlul de doctor in Stiinte Juridice ar fi plagiata de la prima pana la ultima fraza. Aceasta este copiata integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe Internet, a dezvaluit jurnalista Emilia Sercan.

In ceea ce-l priveste pe edilul din Volunari, acesta este acuzat ca a plagiat zeci de pagini din alte lucrari in teza de doctorat sustinuta in 2008, cu care a obtinut titlul de doctor in Stiinte Militare

Ce urmeaza

Sesizarea de plagiat depusa de Dogaru a fost inregistrata, luni, la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

"S-a primit aceasta sesizare de plagiat in acesta dimineata. Sesizarea isi va continua cursul ", a explicat pentru News.ro, Adriana Rotar, expert in comunicare la UEFISCDI.

Urmeaza ca sesizarea sa fie trimisa Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, care va putea incepe analiza dupa ce va fi aleasa structura de conducere. Cei 47 de membri isi vor alege conducerea, in aceasta saptamana.

CNATDCU are 35 de comisii de specialitate. In functie de tematica lucrarilor de doctorat, sesizarile de plagiat sunt trimise comisiei careia ii apartine domeniul vizat.

Apoi, CNATDCU trebuie sa se pronunte in raport cu aceasta sesizare in termen de 45 de zile. Decizia Consiliului poate fi contestata in 10 zile. Odata ce si contestatia va fi analizata, decizia Consiliului este obligatorie pentru ministrul Educatiei, care va trebui sa emita ordinul de retragere a titlului si eventualele sanctiuni pentru scolile doctorale.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....