Politicieni care au absolvit Universitatea Bioterra, unde licenta se cumpara cu 1.000 de euro

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 18:48
10634 citiri
Politicieni care au absolvit Universitatea Bioterra, unde licenta se cumpara cu 1.000 de euro

Robert Negoita si Florentin Pandele, ambii din PSD, dar si parlamentarii democrat-liberali George Ionescu si Alexandru Peres figureaza printre absolventii Universitatii Bioterra, aflata in vizorul autoritatilor sub acuzatii grave de mita si coruptie.

Robert Negoita, noul primar al sectorului 3 din Bucuresti, a declarat pentru Romania Libera ca nu a stat pe ganduri atunci cand a ales aceasta universitate.

"Sistemul universitar romanesc este foarte slab si eu nu pun niciun pret pe el. Nu am o argumentatie mult prea solida pentru alegerea facuta. Bioterra imi era la indemana. La specializarea 'Economia Turismului' a fost si cumnata mea acolo, cu un an mai devreme, iar la Drept nu mai stiu de ce m-am dus", a mai declarat vicepresedintele PSD.

Colegul sau de partid Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, a absolvit in 2004 facultatea Bioterra, specializarea drept. Si senatorul PDL Alexandru Peres a absolvit in 1999 aceeasi universitate, iar colegul sau deputat George Ionescu a terminat mai intai Facultatea Inginerie Economica, specializarea "Inginerie si management agroturistic", iar ulterior si-a luat masterul la Facultatea de Drept din cadrul aceleiasi universitati, la specializarea "Securitatea comunitara si terorism".

Peste 40 de cadre didactice si angajati de la Universitatea Bioterra au fost audiate joi, iar 22 de perchezitii au avut loc in Bucuresti, Ilfov, Valcea si Olt. Anchetatorii spun ca studentii isi puteau cumpara cu sume cuprinse intre 300 si 3.000 de euro subiectele la examenele de licenta, lucrari intregi, sau puteau obtine note mai mari.

Conform sursei citate, Parchetul l-a pus sub acuzare pe Florin Adrian Dulugeac, sef de lucrari in cadrul Universitatii Bioterra Bucuresti - Facultatea de Control si Expertiza a Produselor Alimentare, sub acuzatia de fals intelectual si material in inscrisuri oficiale, uz de fals si instigare la fals intelectual.

De asemenea, Laura Harcan, sef de lucrari la Facultatea de Drept a fost pusa sub acuzare pentru fals intelectual. La randul ei, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a precizat ca, "corpul de control a plecat la Bioterra pentru a analiza procedura de notare, de eliberare a diplomelor si daca au fost respectate continuturile materiilor predate. Corpul de control va sta la universitate atat cat va fi nevoie".

Universitatea Bioterra fost implicata, in 2000, intr-un scandal legat de emiterea de diplome si certificate imprimate de Ministerul Educatiei, fara ca Bioterra sa aiba dreptul pentru asemenea tipizate, la acea vreme CNEEA hotarand retragerea autorizatiei, pana la remedierea problemelor.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...