Scandalos: Politia locala din Sectorul 3 e pazita de bodyquarzi pe bani publici

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 10:47
4217 citiri
Scandalos: Politia locala din Sectorul 3 e pazita de bodyquarzi pe bani publici
Foto:theodora0303.wordpress.com

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita (PSD), a dat un contract de aproape zece milioane de euro unui grup de cinci firme de paza si protectie pentru a-i pazi bunurile aflate in administrare, in conditiile in care acest lucru intra in atributiile Politiei Locale.

Contractul in valoare de 42.446.160 de lei a fost atribuit pe 9 august firmelor Scorseze Security International SRL, Grup Est Security SRL, Axis Corporate Security SRL, Cameleon Security Systems SRL si Swat Force International SRL, dezvaluie Evenimentul Zilei.

Un reprezentant al firmei Scorseze a declarat pentru sursa citata ca durata contractului este de patru ani. Intrebat daca au in contract paza sediului Politiei Locale, reprezentantul firmei Scorseze a raspuns: "Da, am avut asta in contract, dar acum obiectivul a trecut la alta firma". Cu toate acestea, luni dupa-amiaza, sediul Politiei Locale a Sectorului 3 era pazit de doi angajati ai firmei Scorseze.

Conform site-ului Politiei Locale Sector 3, printre atributiile acestei institutii se numara inclusiv apararea proprietatii private si publice, precum si paza bunurilor.

Similar, in contractul incheiat de vicepresedintele PSD cu firmele private de paza si protectie scrie ca acestea se vor ocupa cu: "Servicii de paza, monitorizare, interventie rapida, a obiectivelor, bunurilor, valorilor aflate in administrare".

Prin urmare, locuitorii sectorului 3 platesc de doua ori acelasi serviciu, o data unei institutii de stat - Politia Locala - si a doua oara unor firme private, pe bani foarte multi.

Contactat de jurnalistii de la EVZ, seful Politiei Locale Generale a Municipiului Bucuresti a ramas cu gura cascata. "Potrivit legii, noi ne pazim singuri. Cum sa iei o firma privata sa iti asigure paza in sediul Politiei Locale? Nu este normal si mi se pare ciudat", a declarat Ion Tincu. O reactie similara au avut si reprezentantii Politiei Locale a Sectorului 4, care au considerat masura "aberanta".

De asemenea, primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu (UNPR), a spus ca nu ii vine sa creada. "Este aiurea in tramvai. E strigator la cer. Nu poti sa iei o firma privata ca sa pazeasca politistii locali in propriul lor sediu. Asta o face ofiterul de serviciu", considera primarul Neculai Ontanu.

Una din cele cinci firme de paza si protectie care a primit o parte importanta din contractul de zece milioane de euro este firma Axis Corporate Security, societate controlata de catre Ioan Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, si de catre Aurora Mariana Rudeanu, cuscra liderului PDL.

Firma ginerelui lui Blaga a incheiat anul acesta 8 contracte cu statul, de aproape 5 milioane de lei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#politia locala sector3 bodyguarzi, #Robert Negoita politie bodyguarzi, #firme paza politia locala , #primarul Sectorului 3