Robert Negoita: Reprezentantii ANAF mi-au cerut jumatate de milion de euro spaga

Joi, 03 Martie 2011, ora 14:31
6150 citiri
Robert Negoita: Reprezentantii ANAF mi-au cerut jumatate de milion de euro spaga
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Robert Negoita sustine ca reprezentantii ANAF i-au cerut 500.000 de euro mita, pentru a evita controalele.

Negoita a refuzat targul si, prin urmare, sustine el, firmele sale au fost controloate, iar Fiscul i-a confiscat bunurile.

"Am fost contactat de niste persoane si mi s-a propus sau, ma rog, mi s-a sugerat sa platesc suma de 500.000 de euro ca sa fiu lasat in pace, altfel o sa am probleme mari. Evident ca am nu am platit si a urmat ceea stiti si e de notorietate. Au trimis un control abuziv care a incalcat orice lege sau regulament. In urma controlului, mi-au pus sechestru pe proprietati si pe unele conturi", a precizat Robert Negoita pentru Antena 3.

Jumatate de ora mai tarziu, intr-o alta interventie telefonica la Realitatea TV, Robert Negoita a marturisit ca nu stie ce functie in ANAF ar avea presupusul mituitor ori ce nume ar avea acesta.

Negoita a povestit ca propunerea a venit in perioada "2005-2007, cand inca mai faceam afaceri", iar angajatul ANAF i-a facut oferta soptindu-i la ureche.

"Mi s-au cerut la ureche 500.000 de euro ca sa nu faca niciun control. (...) A fost o intalnire spontanta, nu stiam pentru ce urma sa ma intalnesc. Era credibila oferta, dar am refuzat-o radical, nu am lasat loc de interprata si nu m-au mai contact de atunci", a declarat deputatul PSD.

Pe de alta parte, Robert Negoita a subliniat ca nu va face niciun denunt, pentru ca nu are niciun fel dovezi. Intrebat de jurnalisti de ce abia acum a ales sa vorbeasca despre tentativa de mituire, Robert Negoita s-a justificat facand referire la scandalul mitei din vami, intens mediatizat in ultima perioada.

"Nu am vorbit atunci pentru ca nu aveam probe si nu m-ar fi crezut nimeni", a adaugat Robert Negoita.

Aceasta nu este insa prima acuzatie de luare de mita la adresa liderilor ANAF. Mai multi angajati ai vamilor, inclusiv seful vamii Ploiesti, Cornel Costea, au declarat ca presedintele ANAF, Sorin Blejnar, ar fi beneficiarul final al mitei din vami si regina de pe tabla de sah.

Sorin Blejnar: Nu am luat mita nici macar un euro

Presedintele ANAF a negat ca ar avea vreo implicare in cazul coruptiei din vami. Sorin Blejnar sustine ca nu a luat mita "nici macar un euro" si afirma ca nu isi va da demisia, atata timp cat contribuie la identificarea unor evaziuni fiscale de 350 de milioane de euro.

Pe de alta parte, Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 10 februarie, cererea deputatului Robert Negoita de suspendare a sechestrului pus pe bunuri sale, de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANF), pentru o datorie la buget de aproximativ 28 de milioane de euro.

Averea deputatului PSD Robert Negoita ramane sub sechestru

Cautiunea fixata de instanta in acest dosar este de aproape 1,5 milioane de lei si reprezinta 1% din valoarea totala a bunurilor supuse sechestrului.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#negoita spaga anaf, #robert negoita anaf , #stiri Robert Negoita