Turcescu: Niciodata nu am raspuns la ordinele nimanui, cu atat mai putin ale unui serviciu secret (Video)

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 20:34
5802 citiri
Turcescu: Niciodata nu am raspuns la ordinele nimanui, cu atat mai putin ale unui serviciu secret (Video)
Foto: B1 TV

Robert Turcescu, candidatul PMP la Primaria Capitalei, care in septembrie 2014 a dezvaluit ca a fost locotenent-colonel sub acoperire, a declarat, duminica seara, ca nu a urmat niciodata ordinele vreunui serviciu secret.

"Sunt cateva lucruri importante de spus pe care le-am tot rostit. 1. In primul rand as fi fariseu sa spun ca ce am declarat in septembrie 2014 nu e adevarat. 2. Lista cu cele 2.000 de avansari in grad despre care am vorbit prima data in 2012 e un episod peste care s-a trecut mult prea usor, e o lista despre care Corneliu Dobritoiu spunea ca e o lista facuta la secret.

Acele grade nu erau de ofiteri acoperiti, ci de ofiteri ai Armatei Romane. De ce erau secrete? Ce era secret? De ce si eu, si Kovesi (Laura Codruta Kovesi - n.red.) ne intrebam la telefon ce este cu povestea asta? Si ma intreba Kovesi ce fac si i-am spus ce am facut si anume am cerut retragerea acelui grad, spunand in acel document ca as fi fost mandru sa fiu maior sau general sau ce ar fi vrut daca s-ar fi ajuns la lucrurile acesta intr-o ordine clara", a spus fostul jurnalist, la B1 TV.

Turcescu: Doar eu si Codruta Kovesi am cerut MApN retragerea gradului

Intrebat daca a indeplinit vreodata vreo misiune trasata de vreun serviciu secret, Turcescu a raspuns: "Desteapta intrebare. Iar raspunsul meu este nu, niciodata. Absolut niciodata nu am raspuns la ordinele nimanui, cu atat mai putin la ordinele unui serviciu secret.

Si niciodata, pentru ca am vazut unele interpretari, nu am turnat pe nimeni. Nu am turnat pe nimeni, nu am raspuns nici la comenzile editoriale. Am refuzat sa raspund si la cerintele sefilor ierarhici. Nu am fost niciodata un ziarist comod".

Robert Turcescu e candidatul PMP la Primaria Capitalei. Basescu il lauda: A recunoscut ca l-a facut Oprea ofiter

Acesta a punctat ca nu a raspuns la comenzi editoriale, chiar daca din aceasta cauza a fost indepartat din functie in mai multe locuri in care a lucrat.

"Nu am vrut sa raspund niciodata la niciun ordin. Am intrat in conflict cu producatori, patroni de tv, patroni de ziare, conducerea radiourilor la care am lucrat", a mai spus el.

Amintim ca in septembrie 2014, Turcescu a dezvaluit ca a fost locotenent-colonel sub acoperire. Fostul jurnalist a anuntat atunci in direct, la B1 Tv, ca renunta la emisiunea pe care o realiza la respectivul post de televiziune si ca se retrage din viata publica, lucru pe care nu l-a facut, in cateva luni revenind cu emisiuni la Nasul TV si apoi lansand televiziunea online Unde TV.

Turcescu, declaratii dupa deconspirare: Nu fug de nimic - ce spune despre dovezile prezentate

Vineri seara, Traian Basescu a anuntat ca, desi ar fi vrut ca el sa candideze pentru Primaria Bucurestiului, recentul dosar in care e anchetat pentru spalare de bani il impiedica sa faca acest pas, asa ca ii lasa locul lui Robert Turcescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Turcescu ofiter acoperit, #Turcescu candidat Primaria Capitalei, #Turcescu candidat Primaria Bucuresti , #candidat PMP Bucuresti