Turcescu ameninta MApN cu instanta

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 17:48
12758 citiri
Turcescu ameninta MApN cu instanta
Foto: Facebook

Jurnalistul Robert Turcescu i-a trimis, vineri, o scrisoare ministrului Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, in care se arata suparat ca apare intr-o lista cu ofiteri, avand gradul de locotenent-colonel, desi el nu a facut armata sau nu a avut vreodata cunostinta de asa ceva.

"Am aflat cu uimire ca numele meu figureaza pe un ordin de avansare in grad emis de Ministerul Apararii Nationale. Totodata, dintr-o informare publica emisa de biroul de comunicare al MAPN, am inteles ca figurez in evidentele Armatei Romane cu gradul de locotenent-colonel(!).

Intrucat nu am satisfacut stagiul militar si nu am solicitat niciodata sa fiu incorporat, consider ca ne aflam in fata unei regretabile erori, pe care o consider, inca, facuta accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane", se arata in scrisoarea trimisa de Turcescu lui Corneliu Dobritoiu, publicata si pe pagina personala de Facebook.

"Intrucat aceasta situatie imi genereaza in momentul de fata grave prejudicii de imagine prin inducerea in constiinta opiniei publice a unei false identitati publice, va rog sa dispuneti de urgenta indreptarea acestei erori si aducerea la cunostinta opiniei publice a masurilor intreprinse", mai scrie Robert Turcescu.

In caz contrar, avertizeaza jurnalistul, "in acord cu legile statului roman", isi rezerva "dreptul de a actiona in judecata MAPN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru".

Verificari la MApN

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN) remis, vineri, Ziare.com, ministrul Corneliu Dobritoiu a dispus ca o comisie speciala sa verifice modul in care s-a facut inaintarea in grad a cadrelor militare in perioada 2010-2012.

"Cu privire la situatia persoanelor publice care au primit grade de ofiteri in rezerva in perioada 2010-2012, Biroul de presa al M.Ap.N. este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, a instituit, printr-un ordin emis in data de 22 iunie 2012, o comisie pentru verificarea modului de inaintare in grad, in perioada 2010-2012, a cadrelor militare in rezerva. La finalizarea analizei, aceasta comisie urmeaza sa propuna ministrului masurile in consecinta (...) In documentele militare de evidenta nu se inscriu date referitoare la apartenenta sau activitatea politica a rezervistilor", se arata in documentul citat.

Dobritoiu va oferi mai multe informatii privind acest subiect in cadrul unei conferinte de presa de saptamana viitoare.

Nume sonore din Romania, avansate in diferite grade in Armata

O lista ce cuprinde mai multe persoane din viata publica romaneasca, avansate in grad militar, de fostul ministru UNPR al Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a fost prezentata, joi seara, de Antena 3.

Nume sonore din viata politica romaneasca, avansate in diferite grade in Armata

Mai multe persoane din lista au primit gradul de colonel in conditiile in care unele aveau grade militare mult mai mici. Lista cuprinde politicieni, jurnalisti, fosti ministri, primari si presedinti de consilii judetene.

Printre aceste persoane se afla Robert Turcescu, in dreptul numelui sau fiind trecuta apartenenta politica: "PDL" si gradul acordat: "colonel". Insa Turcescu fost inaintat la gradul de colonei fara sa-si fi satifacut nici macar serviciul militar.

El a reactionat pe Facebook, numindu-i "nenorociti" pe cei de la Antena 3 pentru acest lucru si recomandand "un glont" pentru ei.

Eveniment Quarterly Report

Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal,...
#Robert Turcescu scrisoare MApN, #Robert Turcescu locotenent, #inaintari grad Armata Gabriel Oprea , #emisiuni