Melescanu, dezamagit ca Turcescu s-a deconspirat singur: Inteleg zbuciumul prin care trece

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 23:30
7400 citiri
Melescanu, dezamagit ca Turcescu s-a deconspirat singur: Inteleg zbuciumul prin care trece

Fostul director al SIE, Teodor Melescanu, candidat in cursa prezidentiala, a comentat cazul lui Robert Turcescu, criticandu-l pe jurnalist ca s-a deconspirat.

Melescanu a declarat, marti seara, ca dezvaluirea jurnalistului, care a recunoscut ca a fost ofiter acoperit si a postat mai multe documente doveditoare pe blogul personal, afecteaza credibilitatea serviciilor de informatii.

"Exista un element fundamental in materie de informatii, nu ai voie sa deconspiri numele agentilor care lucreaza pentru tine si, astfel, se erodeaza increderea in calitatea serviciului. (...) Din punctul meu de vedere ne afecteaza credibilitatea, pentru ca, in lipsa unor raspunsuri pe care nu poti sa le dai, e o infractiune sa deconspiri, lumea poate sa isi inchipuie lucruri halucinante.

Eu l-am considerat (pe Turcescu - n.red.) un ziarist de mare talent si de mare viitor (...) si cu atat mai mare a fost surpriza mea cand am vazut ca a fost pus in imposibilitatea de a actiona altfel decat sa se deconspire. Inteleg zbuciumul si tragedia prin care trece", a precizat Melescanu.

Turcescu, ofiter acoperit: Cazul va fi dezbatut in Parlament

Fostul sef SIE a condamnat faptul ca Robert Turcescu a ales sa faca aceasta dezvaluire, in loc sa renunte pur si simplu sa mai fie ofiter acoperit, adaugand ca acest lucru se putea face fara nicio problema.

"Atunci cand te hotarasti sa faci o treaba, trebuie sa o duci pana la capat, (...) daca nu, nimeni nu te omoara, noi avem oameni care renunta pe parcurs, nu-i problema, nimeni nu te sileste. (...) Cum a ajuns sa fie recrutat? Ca nu se putea fara ca el sa isi doreasca", a spus Teodor Melescanu.

Acesta a precizat ca nu poate spune daca Robert Turcescu a fost constrans sau daca totul face parte dintr-un plan operativ. "Pot fi multe lucruri. Depinde de Robest Turcescu si de justitie elucidarea misterului, care ramane un mister si pentru mine", adaugand ca nu exclude posibilitatea unui santaj.

"Cand l-am vazut la B1 TV, l-am simtit extrem de tulburat, cu probleme foarte mari de constiinta, nu stiu cum va reactiona in continuare. Ca om, nu mi-as dori sa trec printr-o asemenea incercare", a mai spus candidatul la prezidentiale.

Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

"Mi s-a cerut lista ofiterilor sub acoperire"

Teodor Melescanu a vorbit si despre dilema candidatului-ofiter acoperit, care planeaza peste scena politica romaneasca, de cand presedintele Traian Basescu a lansat ipoteza ca unul dintre cei care au intrat in cursa pentru presedintie ar fi agent al serviciilor secrete.

Melescanu a marturisit ca au existat presedinti si prim-ministri ai Romaniei care au cerut o lista a ofiterilor sub acoperire, iar SIE a informat intotdeauna ca nu exista astfel de agenti in institutiile guvernamentale.

Melescanu: Basescu a cerut informatii despre ofiterii acoperiti printre ministri (Video)

"Intotdeauna raspunsul nostru a fost un raspuns negativ, ca nu avem ofiteri acoperiti in institutii guvernamentale", a lamurit acesta.

Melescanu a mentionat ca nu i-a fost niciodata teama ca va fi schimbat din functie, daca nu va divulga lista ofiterilor. "Pozitia pe care am avut-o intotdeauna a fost ca prima obligatie sa fie respectarea legalitatii, indiferent de consecinte, consecinta schimbarii, de exemplu...poate era mai bine, ca ma apucam sa fac campania mai din timp", a declarat fostul director SIE.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Melescanu Turcescu, #Melescanu Turcescu ofiter acoperit , #ofiter acoperit