Turcescu nu va fi trimis in judecata - Parchetul nu se sesizeaza in cazul ofiterului acoperit

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 09:03
6211 citiri
Turcescu nu va fi trimis in judecata - Parchetul nu se sesizeaza in cazul ofiterului acoperit
Foto: Arhiva

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a anuntat ca Parchetul nu se va sesiza in cazul lui Robert Turcescu.

Astfel, Turcescu nu va fi trimis in judecata, dupa ce a dezvaluit pe blogul personal, apoi intr-o emisiune televizata, ca a fost ofiter sub acoperire, potrivit Realitatea Tv.

Procurorul general a subliniat ca Parchetul nu se va sesiza in urma plangerii depuse de senatorul PC Ilie Nastase si deputatul PSD Madalin Voicu, deoarece nu a fost pusa in pericol securitatea nationala.

Robert Turcescu, prima reactie dupa ce Ilie Nastase si Madalin Voicu au sesizat Parchetul in cazul sau

"In ceea ce priveste decizia privind afirmatiile jurnalistului, aceea am luat-o. Nu ne-am sesizat din oficiu, intrucat am apreciat ca acele imprejurari nu sunt de natura sa constituie infractiuni", a declarat Nitu, la sosirea la CSM.

Ilie Nastase a mers vineri la Parchetul General, impreuna cu colegul sau, deputatul Madalin Voicu, care a explicat ca solicita autoritatilor statului sa lamureasca daca Turcescu a spus adevarul cand a declarat ca a fost ofiter acoperit si daca deconspirarea a lezat sau nu siguranta statului.

"Ilie a fost cu ideea si eu m-am alaturat lui. E o cerere prin care noi incercam sa gasim, din partea Parchetului, o solutie mult mai aproape de realitate. Noi vrem sa avem certitudinea ca lucruri de genul asta nu ating siguranta nationala", a declarat Madalin Voicu.

In replica, Turcescu a spus ca se supune judecatii oricarei instante care il cheama in legatura cu autodenuntul sau si nu are nimic impotriva sesizarii Parchetului General de catre Ilie Nastase si Madalin Voicu.

Ilie Nastase si Madalin Voicu au sesizat Parchetul in cazul Robert Turcescu

"Daca Madalin Voicu si Ilie Nastase au ajuns la aceasta concluzie judecand dansii aceasta speta si daca au judecat ca asa trebuie sa procedeze, probabil ca asa trebuie sa procedeze. Daca ei judeca in felul acesta, eu ma supun in momentul de fata unei judecati in fata oricarei instante din Romania care vrea sa ma intrebe ceva", a declarat Robert Turcescu pentru B1 Tv.

Jurnalistul Robert Turcescu a scris, la mijlocul lunii septembrie, pe blogul sau ca a fost ofiter sub acoperire si a publicat copii ale unui livret militar cu fotografia sa. Ulterior, el a confirmat informatiile respective si intr-o emisiune televizata, anuntand si ca se retrage din viata publica.

#Turcescu ofiter acoperit Parchet, #Nitu Turcescu ofiter acoperit, #plangere Parchet Turcescu , #ofiter acoperit
Comentarii