Turcescu, ofiter acoperit: Reactii politice cu citate din Evanghelie

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 12:49
6804 citiri
Turcescu, ofiter acoperit: Reactii politice cu citate din Evanghelie

Anuntul de duminica seara al jurnalistului Robert Turcescu, potrivit caruia a fost locotenent-colonel sub acoperire, continua sa genereze reactii in lumea politica.

Presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, ofera citate din Evanghelie, pentru a vorbi despre dezvaluirea moderatorului B1 TV si face referire la cei care au vorbit despre colaborarea cu Securitatea.

"Putini sunt cei care, dupa decembrie 1989, au avut curajul sa isi marturiseasca pacatul colaborarii cu Securitatea. Printre ei, scriitorul Alexandru Paleologu si mitropolitul Nicolae Corneanu. Robert Turcescu este primul jurnalist care spune ca a fost ofiter sub acoperire si ofera exemplul personal pe care, speram, il vor urma si altii...

Este sansa presei, sa se elibereze, prin marturisire. Dupa cum scrie in Sfanta Evanghelie dupa Ioan: 'Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi'", a scris pe Facebook Mihail Neamtu, luni dimineata.

Turcescu, ofiter acoperit Reactii din presa: Delir mistic, porc tupeist, jivina si sluga

Anterior, acesta a postat pe reteaua de socializare o reactie si duminica seara, afirmand ca dezvaluirea lui Robert Turcescu reprezinta "un gest de curaj", deoarece acesta "marturiseste ca a fost ofiter sub acoperire".

"Este primul astfel de caz dupa decembrie 1989, Turcescu este primul care are curajul sa spuna acest lucru. Consecintele vor fi inimaginabile. S-a facut politie politica in Romania? De ce au avut nevoie serviciile speciale de locotenent-colonelul Robert Turcescu? Trebuie sa aflam tot adevarul de la oficialii statului roman. Poate ca marturisirea dramatica a celui pe care eu il consider jurnalistul Turcescu va schimba ceva in bine in aceasta tara", a notat presedintele Noua Republica.

Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

In schimb, fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu spune ca a mai aparut o "fumigena" - ca Robert Turcescu ar fi fost pus de servicii sa modereze dezbaterea dintre candidatii la prezidentiale din urma cu cinci ani.

"Am inteles ca a mai aparut o fumigena. Ca Turcescu a fost pus de servicii sa modereze dezbaterea dintre candidati din 2009. Mi se pare ca asta a fost ideea mea atunci. Asa imi amintesc. In orice caz, eu l-am sunat in 2009 si l-am intrebat daca e de acord.

Iar eu am facut armata la artilerie (nu mi gasesc acum livretul, dar pot dovedi) ", a scris pe Facebook Sebastian Lazaroiu.

Palada: Presa, singura care pierde de pe urma dezvaluirilor lui Turcescu

De asemenea, fostul purtator de cuvant al Guvernului Mirel Palada il numeste pe Robert Turcescu "jurnalistul preferat al lui Basescu", fiind de parere ca singura institutie care pierde de pe urma acestor dezvaluiri este presa.

"Din felul in care diverse persoane au zis zilele astea diverse chestii, incepind cu Melescanu si terminind cu Turcescu, e clar ca miscarile sint mai degraba anti-Basescu decit pro-Basescu.

Ce s-a intimplat in seara asta cu jurnalistul preferat al lui Basescu, cel care a moderat finala prezidentiala din 2009, este mai mult decit evident pentru cine stie sa citeasca scrisul de pe zid, dupa cum spunea si tizul meu, Mirel Curea, ori bunul meu prieten Costin Ciobanu. Vorba lui Mirel Curea: se rupe lantzul de iubire.

Dar pe linga pierderile punctuale, pe persoana fizica, gen 'Basescu pierde', 'Turcescu pierde', 'B1 TV pierde', sa vedem adevarata pierdere generala, principala institutie care pierde singe cu galeata din acest scandal. Nu serviciile. Nu presedintia. Nu guvernul. Nu clasa politica. Nici macar nasoii aia cu sondajele lor. Nu. Institutia care moare de cit singe pierde este presa", noteaza pe Facebook Mirel Palada.

Nu in ultimul rand, si deputatul Remus Cernea scrie pe reteaua de socializare despre dezvaluirea lui Turcescu.

"Astazi jurnalistul Robert Turcescu a publicat pe blogul personal o marturisire ca a fost ofiter (locotenet-colonel) sub acoperire al unui serviciu secret. Nu vreau sa il judec, dar informatia este, cred, una de interes public", nota pe Facebook Remus Cernea, duminica seara.

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit, duminica seara, ca a fost locotenent-colonel sub acoperire. Anuntul a fost facut intai pe blogul jurnalistului, insa au existat indoieli privind postarea, vehiculandu-se ideea ca ar fi fost victima hackerilor.

Ulterior, la B1 TV, postul la care, pana acum, Turcescu avea emisiune, acesta a spus ca el este cel care a postat informatia si documentele, ca si le asuma si ca regreta ceea ce a facut.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#reactii Turcescu ofiter acoperit, #Turcescu dezvaluire ofiter acoperit , #ofiter acoperit