Turcescu, ofiter acoperit Risca ani de inchisoare?

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 14:03
7333 citiri
Turcescu, ofiter acoperit Risca ani de inchisoare?

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu este de parere ca MApN ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu subiectul legat de dezvaluirea facuta de Robert Turcescu cu privire la faptul ca a fost ofiter acoperit.

Turcescu, ofiter acoperit: Reactii politice cu citate din Evanghelie

Turcescu, ofiter acoperit Reactii din presa: Delir mistic, porc tupeist, jivina si sluga

"Se va sfarsi la tribunal fara doar si poate. Ar trebui sa se autosesizeze Parchetul Militar, pentru ca legea e clara si cu referire la deconspirare si la divulgarea de secrete militare.

Sunt niste lucruri stranii acoolo. El, ca purtator de livret militar, ceea ce atesta calitatea sa de ofiter in rezerva, nu trebuia sa incaseze bani pentru asta. Avea voie sa incaseze bani doar daca era chemat la concentrare, ceea ce atesta faptul ca e angrenat intr-o munca.

Ma indoiesc ca un acoperit are documente militare de identitate. Ministrul nu are cum sa ii cunoasca pe ofiterii acoperiti. Imi pare ca povestea face parte dintr-un joc mai amplu pentru a intretine cald subiectul lansat de presedintele Basescu", a spus senatorul PNL, pentru Stiripesurse.ro

Noul Cod Penal prevede o pedeapsa de la doi la sapte ani de inchisoare pentru persoanele care dezvaluie un secret de stat. Conform art. 303, "Divulgarea, fara drept, a unor informatii secrete de stat, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevazute in art. 176, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi".

Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit, duminica seara, ca a fost locotenent-colonel sub acoperire. Anuntul a fost facut intai pe blogul jurnalistului, insa au existat indoieli privind postarea, vehiculandu-se ideea ca ar fi fost victima hackerilor.

Ulterior, la B1 TV, postul la care, pana acum, Turcescu avea emisiune, acesta a spus ca el este cel care a postat informatia si documentele, ca si le asuma si ca regreta ceea ce a facut. El a mai adaugat ca nu va mai face emisiuni si nu va mai aparea in public.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...