Robert Turcescu: Nu iau in calcul sefia TVR pe ideea ca ma duc sa ma capatuiesc

Luni, 24 Mai 2010, ora 22:10
3242 citiri
Robert Turcescu: Nu iau in calcul sefia TVR pe ideea ca ma duc sa ma capatuiesc
Foto: Arhiva

Robert Turcescu, propus pentru presedintia TVR, a declarat ca Televiziunea Romana nu reprezinta un loc caldut in care sa se retraga si nici un "os de ros" pe care il primeste pentru anumite servicii politice.

"Nu iau in calcul aceasta varianta, cu Televiziunea Romana, pe ideea ca ma duc sa ma capatuiesc, ca aveam nevoie de un post caldut sau ca aveam nevoie de o sinecura", spune Robert Turcescu, intr-un interviu acordat paginademedia.ro.

Turcescu a explicat ca nici oferta financiara nu ar putea sa fie una foarte atractiva, asa cum ar crede unii. In realitate, salariul nu depaseste 1.000 - 1.500 de euro, in timp ce mediul privat ofera de pana la 10 ori mai mult pe luna.

"Daca vorbim de paliere financiare, m-am interesat de-a lungul anilor, nu de acuma, care sunt salariile in zona bugetara, inclusiv in Televiziunea Romana. Gazetarii stiu foarte bine ca in Televiziunea Romana veniturile, chiar si ale presedintelui-director general, sunt de 5, 6, poate chiar 10 de ori mai mici decat ale unei vedete de televiziune din zona privata", a precizat el.

De asemenea, omul de radio si televiziune a afirmat ca lucreaza de 17 ani in mediul privat si a dovedit ca nu umbla dupa posturi de conducere.

"Hai sa fim seriosi, lucrez de 17 ani in zona privata, cred ca am muncit pentru fiecare ban pe care l-am castigat in aceasta zona. Am avut, de-a lungul anilor, mai mult de trei locuri de munca simultan, mai putin nu-mi aduc aminte sa fi avut. Am avut uneori chiar si cinci, mi-am castigat banii mei, n-am cerut de la stat si nu sunt genul de ins care sa fi fost ahtiat dupa pozitii de aceasta natura"

Turcescu a declarat, insa, ca l-a mahnit modul in care a fost anuntat ca nu va mai realiza emisiunile "100%" si "Romania vorbeste".

"Am avut o discutie cu directorul Realitatea TV, Catalin Popa, care a spus ca posibila mea pozitie la TVR nu mai e in acord cu statutul de realizator de emisiuni la Realitatea TV. Banuiesc ca a actionat sub un impuls de moment, pentru ca nu exista nicio stare de incompatibilitate intre cele doua variante, cu atat mai mult cu cat in ultima perioada vorbim de o varianta: s-ar putea ca Turcescu sa fie, sa accepte. (...) Nu vad cu ce incurca faptul ca eu sunt realizator la Realitatea TV. La urma urmelor nu ma duc intr-un partid politic, nu ma duc sa lucrez intr-un loc blamabil", a mai declarat Turcescu in interviul acordat paginademedia.ro.

El a tinut sa precizeze ca nu a participat la niciun fel de negociere si nici la sedinte de partid ale PD-L. De asemenea, nu a primit nicio propunere in mod oficial.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Robert Turcescu TVR, #Robert Turcescu Realitatea , #TVR