Ziare.com

Anastase: Geoana nu cunoaste procedurile privind desemnarea premierului

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 18:20

   

Anastase: Geoana nu cunoaste procedurile privind desemnarea premierului
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, spune despre seful Senatului Mircea Geoana, care a anuntat intentia de a convoca sedinta conducerii Parlamentului la primirea propunerii de premier, ca nu cunoaste procedurile si ca asteapta de la liderul PSD un temei legal pentru intrunirea BP reunite.

Anastase a precizat pentru NewsIn ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, poate sesiza personal Curtea Constitutionala, insa ar putea avea "surprize", descoperind decizii mai vechi ale CCR in legatura cu problema desemnarii premierului.

Anastase a adaugat ca Geoana nu a fost consiliat corect in legatura cu procedura de urmat odata cu desemnarea premierului si ca Birourile Permanente reunite s-ar putea convoca eventual pentru stabilirea procedurii de audiere in comisii si vot in plen pentru noul Guvern.

"Nu am primit niciun telefon de la dl Mircea Geoana privind convocarea Birourilor Permanente si nu inteleg care ar fi obiectul acestei sedintei, poate doar de a stabili procedura de audiere in comisii si a votului in plen a noului Guvern.

Domnul Geoana s-a straduit sa reproduca o parte din declaratiile lui Crin Antonescu referitoare la procedura parlamentara, insa dl Antonescu nu este de urmat in privinta regulamentelor, mai ales ca nu prea a calcat prin Parlament. Sunt niste declaratii halucinante pe care un presedinte al Senatului responsabil ar trebui sa le analizeze. Sa citeasca Constitutia, acolo este stipulat foarte clar care este procedura cand este desemnat un premier", a comentat Anastase.

"Daca doreste sa sesizeze CCR, dl Geoana poate s-o faca personal. S-ar putea insa sa aiba surprize si sa gaseasca decizii deja date al Curtii pe subiectul desemnarii premierului", a subliniat Anastase.

Democrat-liberala a precizat ca asteapta ca presedintele Senatului sa-i solicite convocarea sedintei pe un temei regulamentar.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca va convoca Birourile permanente reunite ale Parlamentului "de indata" ce va primi solicitarea cu primul-ministru desemnat, pentru a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu conflictul intre institutiile statului - Parlament si Presedintie.

Sursa: rNews

Articol citit de 1200 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Geoana a zis NU...

...lui Băselu inainte sa stie ce propunere a avut acesta de facut...nici nu l-a interesat...lupta de orgolii conteaza nu solutia pentru țară... Nici nu ma asteptam la altceva...

 

DA

CE SA STIE PUIUL DE SECURIST COMUNIST.EU STAU SI MA INTREB CUM POATE LUMEA ASCULTA ASA H.A.N.D.I.C.A.P.A.T.
MARELE AMBASADOR,PROSTANACUL ESTE SUSTINUT DE ILICI KGB-ISTUL.A DEVENIT FOARTE AROGANT DAR MAI MULT CA SIGUR II TREBUIE NISTE PEMPAS LA ALEGERILE PREZIDENTIALE.CAND PROSTANACUL O VA LUA IN GURA DE LA BASESCU I SA DUS CU VIATA POLITICA

constitutia romaniei

Numirea Guvernului ARTICOLUL 85
(1) Presedintele Romaniei desemnează un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de incredere acordat de Parlament.

Dizolvarea Parlamentului ARTICOLUL 89
(1) După consultarea presedintilor celor două Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai după respingerea a cel putin două solicitări de investitură.
(2) In cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele 6 luni ale mandatului Presedintelui Romaniei si nici in timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgentă.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor