Ziare.com

Legile Educatiei intra marti si miercuri in dezbatere, la Parlament

Luni, 17 August 2009, ora 16:27

   

Legile Educatiei intra marti si miercuri in dezbatere, la Parlament
Dupa ce vineri Roberta Anastase a anuntat ca marti si miercuri vor fi organizate dezbateri publice pe tema legilor Educatiei, Mircea Geoana a declarat luni, la sfarsitul sedintei Coalitiei, ca punctul de vedere al PSD ramane ca la baza pachetului pe educatie trebuie sa stea proiectul propus de Ecaterina Andronescu.

"Doamna Roberta Anastase a informat cu privire la o incercare de dezbatere publica pe care vrea s-o faca maine, eu am repetat ceea ce este normal, legal si democratic: in Guvern s-a prezentat un proiect de Cod al educatiei, el se afla in dezbatere de miercurea trecuta si astept o dezbatere sanatoasa, conform legii, astfel incat Guvernul sa poata sa-si incheie un program de consultare publica pe continut si sa trimita Parlamentului spre dezbatere si aprobare legi care sa reprezinte o dezbatere sanatoasa", a afirmat Geoana.

Pe de alta parte, liderul PSD a afirmat ca, la nivelul coalitiei, a tinut sa descurajeze "abordarea politicianista" a subiectului.

"Am incredere ca propunerile ministrului educatiei, indiferent cum se numeste el, sunt cele care stau la baza propunerii guvernamentale, daca exista sugestii de completare, suntem deschisi. Dar subiectul nu a fost abordat politic, a fost din partea doamnei Anastase o informare despre o consultare publica pe care doreste s-o faca maine la Camera Deputatilor", a prezentat Geoana discutiile din coalitie de luni pe tema educatiei.

Marti si miercuri, dezbatere la Parlament pe legile educatiei

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn, ca marti si miercuri, 18, respectiv 19 august 2009, incepand cu ora 11.00, va avea loc dezbaterea publica cu tema "Reforma structurala a societatii romanesti. Modernizarea Romaniei prin educatie", asupra "proiectelor care vizeaza legile educatiei".

"Vom dezbate toate proiectele de lege din domeniu: cele ale domnului Adomnitei, pachetul Comisiei prezidentiale si Codul Educatiei al doamnei Andronescu. Pornind de la diagnoza sistemului de educatie, a problemelor cu care se confrunta, speram sa avem o intalnire constructiva si sa faca din formula pe care domnul prim-ministru Boc isi va asuma raspunderea o formula agreata si dezbatuta cu toti cei interesati", a declarat presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase pentru NewsIn.

Anastase a precizat ca a trimis invitatii presedintelui Romaniei, primului ministru, liderilor partidelor care au semnat Pactul National pentru Educatie precum si celor implicati in domeniu.

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca analizeaza "extrem de riguros" cele doua propuneri de reforma in educatie, Codul elaborat de ministrul Andronescu si pachetul Comisiei prezidentiale conduse de Mircea Miclea, si ca cele mai importante solutii vor fi promovate prin asumarea raspunderii.

Boc a precizat ca va prezenta public concluziile analizei pe care o realizeaza impreuna cu specialisti in domeniu, iar forma finala va fi cea pentru isi va asuma raspunderea in Parlament. "Cei care doresc tergiversari si amanari nu au un prieten in primul-ministru", a adaugat Boc.

Ministrul Educatiei a prezentat miercuri pachetul de legi, Codul Educatiei, care este sustinut de PSD si care urmeaza sa fie pus in dezbatere publica in cursul zilei de vineri.

PD-L, in schimb, sustine ca varianta propusa de ministrul Andronescu se afla in afara programului de guvernare si nu tine cont de prevederile Pactului pentru Educatiei, democrat-liberalii optand pentru pachetul Comisiei prezidentiale.

Sursa: rNews

Articol citit de 742 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor