Ziare.com

Roberta Anastase si Mircea Geoana vor sa infiinteze Avocatul Copilului

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 16:05

   

Roberta Anastase si Mircea Geoana vor sa infiinteze Avocatul Copilului
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, vrea sa infiinteze functia de Avocat al Copilului, ca adjunct al Avocatului Poporului, care va reprezenta drepturile copiilor, de aceea a supus dezbaterii publice modificarea proiectului de lege 35/1997, care ar permite acest lucru.

Proiectul a fost lansat miercuri cu prilejul dezbaterii raportului Organizatiei "Salvati Copiii" cu tema "Administratia publica in beneficiul copiilor- masuri generale de implementare a Conventiei privind drepturile copilului", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"In urma discutiilor si a consultarilor pe care le-am avut cu ONG-urile, si in special cu "Salvati Copiii", s-a nascut o initiativa legislativa cu privire la infiintarea Avocatului Copilului ca adjunct al Avocatului Poporului. Avocatul Copilului urmeaza sa primeasca si sa examineze, intr-un mod eficient, plangeri de la copii, sau in numele copiilor, legate de violarea drepturilor acestora, dar si sa acorde protectie si asistenta copiilor.

Avocatul Copilului va reprezenta interesele copiilor, fiind aparatorul drepturilor lor. Principalul rol al Avocatului Copilului va consta in aducerea in mod constant a drepturilor copilului in atentia publicului larg si a Guvernului. Odata cu intrarea in vigoare a acestei legi, copilul se va putea adresa direct acestei institutii, in lipsa consimtamantului parintilor sau reprezentantilor legali, daca acestia considera ca anumite drepturi sau libertati i-au fost incalcate", a afirmat Roberta Anastase.

Proiectul presedintelui Camerei Deputatilor este considerat un important pas inainte in respectarea drepturilor copilului in Romania, atat de Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF Romania, cat si de ambasadorul Suediei, Bengtcen Anders, dar si de reprezentantii ONG-urilor prezente la dezbatere.

Si presedintele Senatului, Mircea Geoana, este de acord cu Avocatul Copilului si a precizat ca este vorba de o "tema consistente, drept urmare diferentele de culoare politica trebuie sa dispara".

"Sustin cu energie infiintarea unui Avocat al Copilului. Sunt 100% pentru un Avocat al Copilului cu rugamintea sa regandim forta si impactul acestor institutii, pentru ca pana la urma le cream pentru a avea o gandire independenta si influenta in universul in care ne miscam. Cred ca a venit clipa ca, pentru starea copilului in Romania si pentru drepturile sale, sa venim cu un set de indicatori specifici, sintetici, analitici si masurabili", a declarat Mircea Geoana, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Propunerea legislativa va intra in dezbatere parlamentara in luna septembrie, pana atunci toti actorii principali din domeniul respectarii drepturilor copilului fiind asteptati sa vina cu propuneri si sugestii de imbunatatire a acesteia.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

un prostanac si o

hoata,se ocupa de copii?

 

a

Departamentele acestea "Protectia Copilului" ce fac ?

 

Cum ce fac ?? Se HRANESC de pe urma acestei categori

NU destul avem institutia AVOCATUL PUTERI ??

Pai deputata MIHAIELA STOICA -P.D.L. Neamt a gasit alta INGINERIE de a FURA BANUL COPIILOR si a BATRANILOR...
A infiintat o FUNDATIE iar terenul obtinut de la Primaria Piatra Neamt -la obtinut inainte de a lua fiinta cu 5 luni fundatia...

De ce nu faceti si INSTITUTIA AVOCATUL PUSCARIASILOR - doar ei beneficiaza de mai multe fondurii decat "VIITORUL ROMANIEI -COPII" ....Ma refer la o institutie Avocatul PUSCARIASILOR - nu la avocati din oficiu de care beneficiaza si statul plateste la greu acestor GRUPARI INTERLOPE din AVOCATURA ...doar tot cum doresc instantele raman hotararile....avocati din oficiu sunt numai pentru BLATURILE JUDICIARE...adica acei arestati care isi mai permit sa de-a SPAGA ...iar magistrati mai beneficiaza de un venit NEIMPOZABIL , deoarece SPORUL de PRAF de 50% DIN VENITUL LUNAR ESTE IMPOZITAT...si este mult PRAF in salile de judecata...

OFTICA PRELUNGITA DAUNEAZA GRAV SANATATII !!!

Rondelul ciocului mic

Sa fi discret, sa nu vorbesti
Decat atunci cand ti se cere,
Tine de bune maniere
Si pildele din vechi povesti.

Orice stapan il cuceresti
Din start iti spune, vrei avere?
Sa fi discret sa nu vorbesti
Decat atunci cand ti se cere.

Iar cand batran te-ndragostesti
Si ai tendinte adultere
Chiar dac-ofaci cu-ntarziere
De chestiunile lumesti
Sa fi discret sa nu vorbesti!

poezie de Stefan Al. Sasa din Cuvinte de-alungat tristetea (2005)

incalcit

nu prea au cum să intervină. cand vine vorba de un caz concret, lucrurile se complică. sistemul este foarte incalcit astfel incat n-ai cum să dovedesti că a fost comis un abuz

Corect.

Si ne-ar mai trebui avocatul mamelor, avocatul tatilor, avocatul amantilor, avocatul drogatilor, avocatul hotilor, avocatul betivilor, avocatul prostituatelor, etc.

 

mă bucur

In Romania sunt foarte multe abuzuri, iar autoritătiile sunt intr-o mare dificultate atunci cand trebuie să intervina

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor