Roberta Anastase: Vom avea un nou Guvern dupa alegerile prezidentiale

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 12:33
2944 citiri
Roberta Anastase: Vom avea un nou Guvern dupa alegerile prezidentiale
Foto: apropo.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri ca, din cauza jocurilor politice, un nou guvern va fi investit abia dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

"Eu cred ca planul dumnealor este ca undeva imediat dupa 6 decembrie sa se dea votul pentru ca, in realitate, PSD si PNL nu au incredere unii in ceilalti. N-ar fi fost nicio problema, daca ar fi avut incredere sa dea votul Guvernului Negoita, in felul acesta am fi putut negocia cu FMI-ul primirea transei si gestiona aceasta perioada pana la alegeri si pe urma ar fi putut, daca au asa o problema, sa instaleze un alt guvern", a spus Anastase, la Realitatea Fm.

Ea a explicat si de ce nu este posibil mai devreme, aratand din nou inspre presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a ales sa isi ia concediu si sa se ocupe de campania electorala in loc sa faca posibila investirea unui nou guvern.

"(Sedinta Birourilor Permanente Comune, n.red.) nu se tine pentru ca regulamentul celor doua Cameroae scrie foarte clar ca cei doi presedinti convoaca Birourile Permanente Comune. La Senat ieri s-a decis ca domnul Melescanu, delegat de domnul Geoana, nu este pe deplin presedinte si nu poate convoca si uite asa, de fapt si de drept, amanam inceperea procedurilor de investire a noului guvern.

Se amana pana cand vine domnul Geoana din concediu. Practic, inteleg ca se va intoarce totusi zilele astea pentru ca eu cred ca ar pierde puncte importante electorale, ceea ce e singurul lucru care il intereseaza pe domnul Geoana in aceasta perioada.

Intr-o discutie pe care am avut-o cu domnul Melescanu, asta este si speranta pe care o are si dumnealui, sa se reuseasca convocarea Birourilor Permanente. Ar putea ca votul sa fie exact saptamana viitoare, procedura ne permite lucrul asta, dar in acelasi timp domnul Geoana a avut grija sa dea liber Senatului saptamana viitoare ca sa se ocupe de campanie", a explicat Anastase.

A.S.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Roberta Anastase, #Mircea Geoana, #vot Guvern Negoita, #Guvern Romania alegeri prezidentiale 2009 , #Mircea Geoana