Urmeaza asumarea raspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor?

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 21:24

   

Urmeaza asumarea raspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor?
PDL nu exclude posibilitatea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare in 2012 prin angajarea raspunderii Guvernului, a declarat joi, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Eu nu exclud niciun fel de modalitate de abordare a modificarii cadrului legislativ in acest sens, dar, evident, inainte de a porni la drum e firesc sa existe un dialog. In momentul de fata exista un punct de vedere comun la nivelul coalitiei.

In acelasi timp, speram ca pe proiectul de modificare a legislatiei electorale sa avem un dialog constructiv si cu opozitia, pentru ca, pe de o parte, vorbim de comasare, care presupune modificarea legislatiei, dar, in acelasi timp, vorbim si de un sistem electoral pentru alegerea parlamentarilor care sa consfinteasca ceea ce au spus romanii prin referendum - ca vor ca parlamentarii care castiga un colegiu sa ajunga in Parlament.

In acelasi timp, evident, nu discutam de abandonarea votului uninominal, adica votul cetatenilor pentru oameni, si nu pentru liste", a declarat, la postul public de radio, Anastase.

Totusi, potrivit Evenimentul Zilei, ea a subliniat ca la nivelul Coalitiei nu s-a propus un termen pana la care sa fie adoptate aceste modificari legislative.

"Nu ne-am propus un termen, tocmai pentru ca ne dorim ca aceste discutii sa fie unele consistente. Nu dorim sa acceleram lucrurile, ci dorim sa le facem bine", a sustinut presedintele Camerei Deputatilor.

Anastase despre comasarea alegerilor: E doar o idee

Anastase a realuat argumentele expuse de coplegii ei de partid in sprijinul masurii de comas are a alegerilor locale cu cele parlamentare.

"Vorbim de o instabilitate economica existenta la nivel european si la nivel mondial. Romania este, in momentul de fata, echilibrata economic si, incet, cu precautie, mergem inainte.

Introducerea sau existenta a doua etape electorale intr-un singur an stim ca presupune o serie de blocaje pe parcursul acelui an. Orice etapa electorala inseamna un blocaj administrativ, un blocaj politic inaintea acestui moment si dupa acest moment. Este absurd sa te gandesti ca intr-un an atat de dificil din punct de vedere economic, intr-un an in care iti doresti ca economia sa mearga din ce in ce mai bine, sa introduci doua blocaje pe parcursul unui an", a mai spus Anastase.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1157 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
parerea
rank 5
CU LEGALITATEA
actelor administratiei care expira in Iunie 2012, pana in Noiembrie 2012, ce faceti?
maxi
rank 5
Daca ar fi dupa PDL...
L-ar pune pe Baselu imparat! Ca zice si in imn de Imparatul Traian!
Cat mai traieste...
Apoi pe EBA regina... hi hi hi
romanianwars
rank 1
de paca cineva va raspunde
daca ceva iese rau :)
trancanel
rank 4
comasati-le frate
si daca se poate sa le aveti maine ca dupa aia vine "prietenul bun" al politicianului carpatin.se cheama factura la incalzire.dupa asta pina si lazaroiu o sa va spuna v-ati comasat in sondaje!nu disperati,o punga multicolora o sa rezolve situatia,ca doar in romanistan traiti!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor