Anastase, atacata din toate partile in Parlament

Marti, 23 Iunie 2009, ora 20:25
1943 citiri
Anastase, atacata din toate partile in Parlament
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor,Roberta Anastase, a avut in sedinta de plen mai multe dispute cu deputati PSD si PNL care au acuzat PDL de tergiversarea unei decizii in cazul Ridzi.

Replicile acide au pornit de la deputatul PSD, Eugen Nicolicea, care a catalogat luarea de cuvant deputatului PD-L, Roberta Anastase, drept "o mostra de un discurs patetic, un discurs electoral, care nu are nicio legatura cu Constitutia".

Nicolicea a completat ca a "remarcat stradania" presedintelui Camerei "de a fi egal cu cei inteligenti, cei mai dotati, de a fi egala cu cei mai putin dotati, cu cei mai putin inteligenti, o stradanie care mi s-a parut notabila". Remarca a starnit rumoarea salii.

Olteanu catre Anastase: Ati blocat dosarul lui Nastase si Ridzi

La randul sau, liberalul Bogdan Olteanu a sustinut ca PNL este de acord cu "nevoia de o justitie rapida", acuzand PD-L ca a urmarit tergiversarea dosarului lui Nastase.

"Din pacate ceea ce am constat in ultimele saptamani este ca in niciun fel dumneavoastra sau grupul parlamentar din care faceti parte nu ati dorit asta. In ultimele saptamani in BP am fost intr-un permanent blocaj, datorita starii conflictuale induse in coalitie si datorita refuzului de a merge spre orice solutie procedurala de compromis sa votam cererea de urmarire penala (...)

Nu s-a putut lucra datorita, o spun cat se poate de deschis, unei dorinte evidente de bloca aceste dosare, si vorbesc de cele doua dosare, cel pe care il discutam astazi(al lui Nastase, n.r.) si cel al doamnei ministru Iacob Ridzi", i s-a adresat Olteanu lui Anastase.

Anastase: Ridzi este nevinovata

Deputatul PNL a mai acuzat-o pe Anastase ca "de mai multe luni de zile, din nereusita de a conduce Camera Deputatilor", Biroul Permanent si Comitetul liderilor nu reusesc sa solutioneze aceasta chestiune. "Vreau sa va asumati si aceasta chestiune alaturi de curatele ganduri, foarte frumoasele principii pe care vi le-ati asumat", a spus Olteanu.

Ca replica, Anastase a catalogat drept "dezinformari" si "declaratii dupa colt" spusele lui Olteanu. "Ieri (luni, n.r.), colegii nostri de la PSD, PC si de la PNL au depus o solicitare pentru infiintarea unei comisii de ancheta.

Domnul Banicioiu a solicitat ca acel punct sa fie discutat mai repede, nu numai ca nimeni nu a blocat, dar eu personal am cerut sa fie discutat primul. Am epuizat solicitarea discutarii comisiei de ancheta in fix 3 minute si a fost adoptata hotararea in unanimitate", a sustinut Anastase. Ea a completat ca grupul PD-L sustine "fara rezerve" infiintarea comisiei de ancheta cu privire la Ziua Tineretului organizata de ministerul Tineretului si Sportului.

"Avem convingerea ca doamna Monica Iacob Ridzi este nevinovata si tocmai de aceea vrem ca lucrurile acestea sa fie clarificate. Vreau sa intelegeti ca niciodata in istoria sa PDL nu protejat pe nimeni si nu a ascuns adevarul", a afimat deputatul PDL.

Mai mult, Anastase le-a cerut deputatilor sa urmeze exemplul PD-L si sa probeze "dupa ore si ore intregi de discutare in Biroul Permanent un minut de onestitate", acela in care in fata votului sa incuviinteze solicitarea de incepere a urmaririi penale.

Banicioiu: Va reamintesc ca conduceti buncarul

La randul sau, deputatul PSD Nicolae Banicioiu, a sustinut tocmai contrariul fata de spusele presedintelui Camerei. "Ati vorbit despre un buncar care spuneti ca este Parlamentul Romaniei, da?! Va reamintesc ca il conduceti.

Daca vorbiti de Justitie si spuneti ca nu vreti sa ascundeti coruptii de Parlament atunci incepeti prin a fi corecti. Nu mai folositi dubla masura. Ieri (luni, n.r.) la Biroul Permanent ati tergiversat discutiile si dupa patru ore de discutii, dupa pauza, dupa ce am revenit la sedinta de grup si s-a luat decizia in a doua parte a Biroului".

Anastase catre Banicioiu: Asa se intampla cand minti

In replica, Anastase i-a zis deputatului PSD: "Asa se intampla cand minti, Banicioiu!". Ea a continuat afirmand ca ii pare rau ca "oameni politici tineri preiau din comportamentul celor pe care cu totii i-am vrea scosi din politica".

De asemenea, Anastase a adus in discutie blocarea unei initiative a PD-L care elimina pensiile speciale ale parlamentarilor. "Da, m-am dus in Comisia de statut, da, i-am rugat, as spune ca aproape i-am implorat, pe colegii nostri sa ia in dezbatere proiectul semnat de intre grupul PD-L, care vizeaza un lucru foarte simplu. (...)

In ceea ce priveste buncarul, oricat am incerca sa ne ascundem nu putem din pacate sa stergem din mintea oamenilor o perceptie care se vede din toate studiile. Numai ne vom pune mainile la ochi, ne vom ascunde urechile numai asa vom putea nega realitatea din mintea alegatorilor", a declarat Anastase, precizand ca "batalia" sa a fost pentru a reusi sa aduca in discutie solicitarea Parchetului in cazul Nastase pentru a se lua o decizie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Roberta Anastase, #cearta Parlament, #Bogdan Olteanu , #PDL