Anastase, despre protestul UDMR: Ei, na, Astept sa-si revina, ca nu sunt USL!

Marti, 13 Martie 2012, ora 15:37
1965 citiri
Anastase, despre protestul UDMR: Ei, na, Astept sa-si revina, ca nu sunt USL!
Foto: Arhiva

Liderul Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat marti, referitor la absenta UDMR din plen pana la rezolvarea situatiei de la UMF Targu-Mures, ca asteapta ca Uniunea "sa-si revina".

"Ei, na, astept sa-si revina, ca doar nu sunt USL!", a declarat ea, intrebata daca are informatii ca protestul UDMR va continua.

Parlamentarii UDMR nu au participat luni nici la plenul Camerei Deputatilor, nici la Senat, pana cand nu se reglementeaza situatia de la UMF Targu Mures. Deputatul UDMR Marton Arpad a afirmat marti ca UDMR nu-si schimba atitudinea de a nu mai participa la plenuri pana cand Guvernul nu rezolva situatia in cauza.

"Decizia e sa nu mai sustinem un Guvern care nu mai reuseste sa impuna legea. Daca suntem convinsi ca acest Guvern nu reuseste sa se achite de programul de guvernare, sa impuna legea, atunci acel Guvern nu mai avea sustinerea noastra. (...) Daca Guvernul din varii motive va hotari sa nu impuna respectarea legii, in mod evident nu putem sustine un astfel de Guvern", a insistat udemeristul.

In sedinta de marti s-a discutat o Hotarare de guvern care prevede modificarea structurii UMF din Targu Mures, prin infiintarea Facultatii de medicina si farmacie cu predare in limba maghiara (350 de locuri) si engleza (50 de locuri), dupa cum reiese din documentul dat marti publicitatii.

"Scopul elaborarii noului proiect de act normativ se inscrie in preocuparile noastre de a dezvolta statutul de universitati multiculturale si multilingve, in vederea compatibilizarea sistemului national de invatamant cu sistemul european de educatie si formare profesionala", se precizeaza in documentul amintit. Proiectul cuprinde modificarea structurii Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

In documentul anexat HG se face o disctinctie clara intre Facultatea de medicina si farmacie cu predare in limba romana si Facultatea de medicina si farmacie cu predare in limba maghiara, respectiv limba engleza. Astfel, se precizeaza ca pentru predarea in limba maghiara sunt 400 de locuri disponibile astfel: Medicina - 200 de locuri; Asistenta medicala generala - 50 de locuri; Farmacie - 75 de locuri; Moase - 25 de locuri. In cazul specializarii Farmacie se mentioneaza ca locurile respective "sunt autorizate provizoriu sa functioneze in anul universitar 2012-2013". In privinta liniei de predare in limba engleza, sunt disponibile 50 de locuri, la specializatea Medicina.

Pentru predarea in limba romana sunt disponibile 775 de locuri, impartite astfel: 115 locuri la Facultatea de Farmacie, specializarea Farmacie, 230 de locuri la Facultatea de Medicina Dentara si 430 de locuri la Faculttea de Medicina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Anastase UDMR UMF, #UMF protest UDMR , #PDL