Anastase: Nu sunt de acord cu atacurile la presedinte, e cel mai dificil moment din 2001

Luni, 18 Februarie 2013, ora 21:04
3461 citiri
Anastase: Nu sunt de acord cu atacurile la presedinte, e cel mai dificil moment din 2001

Deputatul PDL Roberta Anastase a precizat ca nu este de acord cu atacurile la adresa presedintelui Traian Basescu, apreciind ca disputele din interiorul partidului sunt normale pentru progresul formatiunii, insa PDL trece prin cel mai dificil moment din 2001, cand la conducerea sa a ajuns Basescu.

"Noi vorbim de un om care a fost presedintele acestui partid si care si-a exprimat o opinie pur si simplu. Nu consider normale atacurile la presedinte. E firesc sa iti exprimi un punct de vedere daca tu crezi ca lucrurile nu sunt in regula, dar am vazut si alti colegi care chiar au avut atacuri dure la presedinte.

Pana la urma, trebuie sa respecti opinia fiecarui om, dar mai ales a unui om care a fost presedintele unui partid in momentul lui de revigorare si ulterior de glorie maxima", a declarat fostul presedinte al Camerei Deputatilor, pentru Ziare.com.

Intrebata ce se incearca prin ripostele din interiorul partidului si prin cele de pe traseul conducere PDL - Traian Basescu, Anastase a raspuns: "Nu suspectati, ca nu se incearca nimic, pur si simplu cred ca sunt opinii intr-un moment destul de dificil al PDL, in care cu totii cautam solutii, solutii prin care sa revenim in increderea cetatenilor".

Anastase: Progresul nu iese din liniste si pace

Deputatul PDL considera ca intotdeauna cand exista o competitie si cand se cauta solutii exista puncte divergente.

"Pana la urma din asta iti iese progresul, nu iti iese din liniste si pace. Iti iese din dezbatere, din puncte de vedere diverse, din care pana la urma alegi pe cel mai bun", a explicat democrat-liberala, adaugand ca nici nu este conturat cel mai bun punct de vedere in PDL.

Vorbind despre o divizare a partidului, fostul presedinte al Camerei Deputatilor a afirmat ca acest lucru "categoric nu" este posibil.

"Sunt de 22 de ani in partidul asta. Nu vad asa ceva si am trecut prin multe momente dificile si prin multe momente de cumpana, dar nu. Punctele de vedere, chiar daca sunt exprimate cu o anumita pasiune, ele sunt facute cu buna credinta, sunt convinsa de chestia asta si imi doresc sa fie asa", a subliniat Roberta Anastase.

Intrebata daca acesta pare cel mai dificil moment din ultimii ani, aceasta a raspuns: "Asa este, de cand a preluat presedintele Traian Basescu presedintia partidului (2001 - n.red.), cam de atunci are cel mai dificil moment. Tocmai de aceea, cred ca e bine de ascultat si de invatat din fiecare parere".

Nu exista tabere in PDL

Deputatul PDL nu considera ca exista tabere in partid, afirmand ca nu crede in acestea "dintr-o ratiune simpla": "Nu pot sa-l suspectez pe presedinte ca nu-si exprima si nu si-a exprimat intotdeauna parerile asa cum le considera el ca fiind corecte vizavi de orice lucru, nu numai de partid", completand ca "din exprimarea opiniilor nu are ce sa fie negativ".

Roberta Anastase a evitat sa spuna daca o sustine pe Elena Udrea sau il sustine pe Vasile Blaga la functia de presedinte al PDL, argumentand ca nu poate spune acest lucru, deoarece este presedinte de organizatie judeteana - PDL Prahova: "Drept care, ca presedinte de organizatie, nu-mi permit sa-mi exprim o pozitie publica pana in momentul in care nu am discutia cu organizatia din care fac parte si pe care o conduc".

Prezidentiabil PDL? "Stati usor"

Nu in ultimul rand, intrebata cine ar putea fi prezidentiabilul PDL, fostul presedinte al Camerei Deputatilor a ras: "Eee... Stati usor".

"Sa speram ca va fi mai usor decat la alegerile interne in partid. Cred ca trebuie sa avem o gandire profesionista, sa vedem ce asteapta oamenii, cum construiesc ei profilul presedintelui si in felul asta sa ne alegem si noi candidatul cu cele mai mari sanse", a conchis Roberta Anastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Roberta Anastase atacuri Traian Basescu, #Roberta Anastase presedinte PDL, #Roberta Anastase prezidentiabil PDL , #PDL