Anastase: recomand colegilor din PD-L sa se abtina la votul motiunii de cenzura

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 23:58
2452 citiri
Anastase: recomand colegilor din PD-L sa se abtina la votul motiunii de cenzura

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a declarat, miercuri, ca le-ar recomanda colegilor sai din PD-L sa asigure cvorumul cand se va dezbate si vota motiunea de cenzura a opozitiei, dar sa nu voteze, pentru a nu gira un "gest politic sinucigas".

Solicitata, intr-o emisiune a postului B1 Tv, sa comenteze pozitia exprimata de UNPR, formatiune care sprijina Guvernul, ca parlamentarii sai se vor abtine la votul unei motiuni de cenzura dupa angajarea raspunderii Guvernului Boc pe legile ce prevad reduceri de cheltuieli bugetare, Anastase s-a aratat in favoarea unui astfel de gest si din partea PDL.

"Aici este o nuanta pe care trebuie sa o discutam cu cei de la UNPR in sensul urmator, vreau sa va spun ca daca e sa ma intrebati ca o opinie personala, si eu le-as recomanda colegilor mei din PDL sa stam in sala sa asiguram cvorumul, dar sa nu participam la acest gest politic care este sinucigas.

Pentru ca, in momentul asta, e mai putin important ca e Guvernul Boc, dar peste criza asta ingrozitoare, a arunca in haos aceasta tara prin decizia de a darama un Guvern, de a nu mai veni transa de la FMI, de a nu lua decizii necesare este pur si simplu sinucigas! Eu nu sunt de acord sa participam la aceasta mascarada, din pacate spun, pentru ca in alte tari opozitia a venit langa cei de la guvernare si a stat sa gaseasca solutii", a spus Roberta Anastase.

Presedintele Camerei a aratat ca atitudinea opozitiei a fost, in schimb, de a ii lasa singuri pe cei de la putere si, in plus, de a "scrie trei foi" pe post de motiune de cenzura. "In momentul in care tu, ca opozitie, nu folosesti decat instrumentul de a darama un Guvern, dar nu pui nimc in loc - l-am auzit pe presedintele PSD Victor Ponta spunand << Eu nu vreau sa ajung la guvernare! >>. Bun, darami un Guverm, si ce pui in loc daca tu nu vrei sa vii la guvernare?", a continuat Anastase.

Ea a mai precizat ca in acest moment deputatii din opozitie se bucura ca nu sunt in locul celor de la guvernare, ba chiar "aprind lumanari la biserica" pentru ca nu trebuie sa fie ei cei care isi asuma masurile nepopulare ale Guvernului. "Stiti ce spun deputatii PSD si PNL? Ca se duc in fiecare zi la biserica si aprind lumanari ca nu a iesit Geoana si ca nu au ajuns ei la guvernare in momentele astea. Au spus-o chiar astazi la sedinta, asa, intr-o discutie off the record. Asa trateaza ei criza, asa ii trateaza pe romani!", a spus democrat-liberala.

Vicepresedintele UNPR Ioan Munteanu a declarat miercuri ca parlamentarii Uniunii vor fi prezenti in sala la motiunea de cenzura, dar se vor abtine de la vot, el explicand aceasta conduita prin faptul ca noul partid doreste sa-si construiasca o identitate si nu sa fie perceput ca "remorca" Guvernului.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Anastase vot PDL motiune, #Anastase recomandare vot motiune , #PDL
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Cei care i-au votat pe parlamentari vor privi cum se adopta cosirea pensiilor si cioplirea salariilor....