Anastase: Suspendarea, o incercare penibila de a acoperi scandalul cu Geoana

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 21:30
1279 citiri
Anastase: Suspendarea, o incercare penibila de a acoperi scandalul cu Geoana
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat joi, ca eventuala decizie de declansare a procedurii de suspendare a sefului statului este o incercare penibila a opozitiei de a acoperi scandalul legat de Mircea Geoana, care afecteaza din punct de vedere electoral USL.

"O eventuala decizie de declansare a procedurii de suspendare a presedintelui este o incercare penibila a opozitiei de a acoperi scandalul legat de Mircea Geoana, care afecteaza din punct de vedere electoral USL", a spus Anastase.

Ea a precizat ca o eventuala decizie privind declansarea procedurilor de suspendare reprezinta "inca o dovada a iresponsabilitatii" celor doi lideri ai USL Crin Antonescu si Victor Ponta.

"Aceasta este probabil Romania la care viseaza Antonescu si Ponta: o tara in care sa nu-ti poti exprima liber o opinie", a spus Anastase.

Ea a subliniat ca, oricum, sansele de reusita ale unei asemenea actiuni sunt egale cu zero.

Presedintii PSD, PNL si PC au anuntat, intr-o declaratie de presa, ca, in urma declaratiilor sefului statului referitoare la inghetarea pensiilor si a salariilor, au solicitat juristilor din partidele lor sa pregateasca pentru luni un raport in care sa fie evaluata posibilitatea declansarii procedurilor de suspendare.

"Am luat act cu ingrijorare si indignare de faptul ca, prin noile sale declaratii facute la postul public de radio, presedintele Traian Basescu anunta explicit refuzul sau de a aplica legea care prevede indexarea anuala a pensiilor, precum si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile castigate de profesori si alti bugetari (decizii date in aplicarea legii promulgate chiar de catre domnia sa!). Acest refuz va persista chiar si dupa o eventuala pronuntare a Curtii Constitutionale in sensul obligativitatii aplicarii respectivelor legi.

Aceste pozitii sunt extrem de iresponsabile si periculoase deoarece intaresc mesajul presedintelui despre abolirea statului de drept in Romania. (...) Mentionam ca daca, in urma analizei juridice si politice, constatam ca actiunile incriminate constuie in mod substantial o atingere grava adusa ordinii constitutionale, USL nu va ezita sa declanseze procedurile de suspendare din functie a presedintelui Basescu, chiar si in lipsa unei majoritati in Parlament", se arata in declaratia comuna de presa semnata de Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca, indiferent care va fi rezultatul sesizarii la CC a inghetarii pensiilor si salariilor in anul 2012, "bani nu exista", aratand ca, "daca ar exista, s-ar plati".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Anastase suspendare Basescu, #scandal Geoana suspendare Basescu , #PDL