Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

DNA, trimis la Conpet pentru nereguli: Anastase neaga implicarea tatalui sau

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 15:33
2684 citiri
DNA, trimis la Conpet pentru nereguli: Anastase neaga implicarea tatalui sau
Foto: cdep.ro

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat, joi, ca nu are nicio legatura cu compania de stat Conpet din Ploiesti, la care Corpul de control al premierului Victor Ponta a descoperit cheltuieli de protocol uriase care sunt nejustificate, atragand atentia ca tatal sau, angajat al societatii intr-un post de conducere, nu a fost descoperit cu nereguli.

Democrat-liberala a facut mai multe precizari, "pentru a evita orice speculatie in ceea ce ma priveste in urma publicarii raportului Corpului de control al prim-ministrului cu privire la activitatea societatii Conpet", conform unui comunicat remis Ziare.com.

Guvernul cheama DNA la Conpet: Cheltuieli uriase pe bautura la firma condusa de tatal Robertei Anastase

Roberta Anastase a mentionat ca nu a fost niciodata angajata la aceasta firma si prin urmare, nu este responsabila de nicio decizie luata in cadrul ei.

In plus, ea sustine ca tatal sau, Corneliu Anastase, a fost angajat in societate in anul 2003, respectiv in timpul guvernarii PSD a lui Adrian Nastase si s-a pensionat la inceputul anului 2012. "In consecinta, nu am avut nicio contributie si nici nu aveam cum sa am vreun merit in angajarea tatalui meu", a explicat fostul sef al Camerei Deputatilor.

Ea a mai spus ca se asteapta ca institutiile statului sa-si indeplineasca atributiile in mod corect, fara partizanat politic. "De altfel, in Raportul Corpului de control, tatalui meu nu i se atribuie nicio neregula referitoare la activitatea desfasurata in cadrul societatii. In consecinta, resping orice asociere intre numele meu si activitatea societatii Conpet".

Ce a descoperit Corpul de Control al premierului la Conpet

Intr-o informare remisa Ziare.com, Guvernul a anuntat ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru neregulile gasite la societatea Conpet, care se ocupa cu transportul prin conducte si cazane al titeiului intern si din import, precum si a derivatelor sale.

Conform documentului, conducerea unitatii ar fi alocat 188.000 lei pentru bauturi de protocol (din care mai mult de jumatate a fost pe whisky), 44.000 de lei pentru ceasuri de lux, la care s-au adaugat alte zeci de mii de lei cheltuite nejustificat, avand in vedere ca societatea nu a prezentat documente din care sa rezulte destinatarii finali ai acestor produse.

In total, cheltuielile de protocol au ajuns la 1.062.481,38 lei, in perioada analizata, ianuarie 2009 - 31 decembrie 2012.

In plus, Corpul de Control al premierului directorul general al Conpet a avut la dispozitie un fond de premiere in suma totala de 3.687.948 de lei, din care a acordat prime in mod preferential.

"La data de 17 iunie 2010 a fost infiintat Departamentul management, comunicare, iar la data de 18 iunie 2010, in functia de sef al departamentului, asimilata unei functii de conducere, a fost numit Corneliu Anastase", tatal fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

El a beneficiat de un salariu lunar de 9.800 de lei, similar celui de director, se mai arata in document.

C.P.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Roberta Anastase Conpet DNA, #Roberta Anastase raport Corp Control Conpet, #raport Corp Control Conpet , #PDL