Editorial: Roberta, tara mea rotunda!

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 09:20
2773 citiri
Editorial: Roberta, tara mea rotunda!

Am tradus mesajul lui Traian Basescu astfel: Lasati-o naibii pe Roberta, nu va mai cramponati de fata asta si concentrati-va sa manati tara inainte, ca ne pasc vremuri frumoase! Daca nu, nu!

A vorbit acum cateva zile de o "dictatura" a presedintilor celor doua Camere, care trimit la promulgat legi votate fara cvorum, a recunoscut implicit frauda si Elena Udrea, spunand ca exista o practica sa se considere ca toata lumea e la munca daca a iscalit dimineata condica, asa ca nu mai starui asupra demonstrarii ecuatiei de la Legea pensiilor, de vreme ce a fost facuta de inalti dregatori.

Sa se impiedice de-un mosneag? De-un mosneag, da, copii din Opozitie, ca mosneagul ce priviti nu e om de rand, e taman al treilea om al tarii - intre noi fie vorba, triste standarde are democratia romaneasca daca planteaza intr-o asemenea pozitie o asemenea duduie.

Evident ca Opozitia nu are de gand sa renunte la conditia sine qua non a reluarii activitatii obisnuite, ca prea tare a apasat aceasta pedala. O stie si Traian Basescu.

Presedintele nici macar nu a luat in calcul varianta ca Victor Ponta si Crin Antonescu sa abandoneze piesa, deoarece isi cunoaste musteriii. Si ma gandesc ca unul dintre lucrurile pe care se bazeaza este acesta: in Romania nu castigi voturi daca afirmi ca aia din Parlament fura.

Ce e nou? Sau in orice caz, cantitatea de antipatie este mai mica decat cantitatea de simpatie culeasa daca gadili natiunea pe gusa reafirmand ca alesii putusosesc taman cand presedintele cheama la constructie, ca sa nu scapam tara in prapastie din cauza orgoliului.

Nu pricep, insa, de ce din cu dintii PD-L si Traian Basescu de Roberta Anastase. Care e combinatia din cauza careia nu poate fi trimisa duduia la munca de partid, daca figura a tinut cu Vasile Blaga si Adriean Videanu?

Ca daca in miezul natiunii, impovarata de ziua de maine, povestea nu are impact prea mare, alta este situatia printre membrii partidului. Exista o cantitate tot mai mare de nervi in activul de baza, si cine-i intinde prea tare risca sa demobilizeze exact zona combatanta. Ceea ce PD-L nu-si poate permite, daca mai are o farama de minte.

Nu par a avea neuroni mai sprinteni nici cei din Opozitie. Atata vreme cat presedintele a strecurat in discurs pericolul ca salariile si pensiile sa devina o misiune imposibila, si este evident pe seama cui pune blocajul, eu, in locul lor, mi-as fi calcat pe inima si as fi anuntat ca sunt dispus la orice, numai sa salvez poporul bugetar si poporul pensionar. Si la momentul potrivit, as fi scos ochii cu chestia asta.

Cum spuneam, seful statului mizeaza pe incapatanarea adversarilor. Va dati seama, totusi, ce fete vor face acestia in varianta in care Roberta Anastase va fi sacrificata, si vor trebui sa puna osul la adoptarea legilor prioritare, ca asa s-au angajat?

Nicicum nu-i bine. Desigur ca Antonescu si Ponta ar avea sanse mai mari sa-l puna pe presedinte in dificultate daca n-ar cheltui atata energie din a-si vana jugulara. Din pacate, insa, n-au invatat nimic. Iar duduia frauduloasa le rade in nas. Deocamdata.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Roberta Anastase PDL, #Roberta Anastase schimbata Camera Deputatilor , #PDL