Fost presedinte al Camerei, Anastase a vorbit in plen doar de trei ori in actuala legislatura

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 21:49
2025 citiri
Fost presedinte al Camerei, Anastase a vorbit in plen doar de trei ori in actuala legislatura

Roberta Anastase, fost presedinte al Camerei Deputatilor, a vorbit in actuala legislatura in plen doar la trei sedinte, Nini Sapunaru a vorbit in doua sedinte, iar Oana Niculescu Mizil, Ludovic Orban si Theodor Paleologu au luat cuvantul in plen doar cand au depus juramantul.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PDL), fost presedinte al Camerei Deputatilor, a vorbit, in aceasta legislatura, de la tribuna Camerei doar in trei sedinte de plen, prima data, in decembrie 2012, cand a depus juramantul fata de tara si popor. Anastase a mai luat cuvantul in plenul Camerei pe 29 ianuarie 2013, la dezbaterea unei ordonante privind sistemul unitar de pensii publice si pe 4 martie, la prezentarea motiunii simple a PDL intitulata "Guvernul Ponta-fabrica de someri".

Tot la trei sedinte ale Camerei Deputatilor a luat cuvantul si colegul sau de partid Costica Canacheu, la depunerea juramantului si la dezbaterea unor proiecte de lege pe 8 mai si 26 iunie 2013, in timp ce Remus Cernea vorbit de la tribuna Camerei Deputatilor la 9 sedinte, din care una atunci cand a depus juramantul, iar alta cand a anuntat ca demisioneaza din grupul parlamentar al PSD.

Remus Cernea a mai vorbit cand s-a solidarizat cu protestatarii din Turcia, cand a prezentat o declaratie politica "Despre cianuri si despre gazele de sist" si o alta privind "Violenta asupra femeilor in societatea romaneasca", dar si atunci cand a anuntat organizarea unor manifestari civice si culturale pentru cunoasterea si apararea drepturilor persoanelor LGBT.

Oana Niculescu Mizil (PSD), Ludovic Orban (PNL), Theodor Paleologu (PDL), Madalin Voicu (PSD), Eugen Chebac (PPDD), Nicu Marcu (PNL) se numara printre deputatii care au folosit microfonul din sala de plen a Camerei doar cand au depus juramantul fata de tara si popor.

Nini Sapunaru (PNL), Mihai Razvan Sturzu (PSD) si Dan Cristian Popescu (PDL) au luat cuvantul la doua sedinte, iar Laurentiu Chirvasuta (PSD) a vorbit in aceasta sesiune legislativa de patru ori de la tribuna Camerei, ultima oara pe 8 mai, cand si-a prezentat declaratia politica "La multia ani, Europa! La multi ani, Romania!". Tot in patru sedinte au luat cuvantul si deputatul PNL Petre Roman, liberalul Daniel Chitoiu, Alexandru Nazare (PDL) si Bogdan Niculescu-Duvaz (PSD).

In schimb, Tudor Ciuhodaru (PPDD) a vorbit la 18 sedinte ale Camerei Deputatilor. Ciuhodaru a inregistrat, insa, un record la numarul de declaratii politice depuse in scris la acest for legislativ -138, avand titluri precum "Ne putem astepta la o crestere a ratei sinuciderilor" la "Fericire in rate", "Cum devii consilier al Primului Ministru" sau "Tratamentul cariilor a devenit un lux".

Daca Roberta Anastase a vorbit doar in trei sedinte ale Camerei, colega sa de partid Elena Udrea a luat cuvantul de la tribuna acestui for legislativ in sase sedinte de plen, in timp ce democrat-liberalul Gheorghe Tinel a venit la tribuna Camerei pentru a-si spune opiniile la 30 de sedinte de plen, Marton Arpad (UDMR) la 29 de sedinte, Viorel Hrebenciuc la 17, Marian Neacsu (PSD) la 35, iar actualul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, la 39 de sedinte.

Citește și:
Primul candidat la prezidențiale. Un fost ministru PSD declară că se înscrie în cursa pentru Cotroceni ca să nu rămână „într-o zonă de confort”
Primul candidat la prezidențiale. Un fost ministru PSD declară că se înscrie în cursa pentru Cotroceni ca să nu rămână „într-o zonă de confort”
România va avea un nou președinte la finalul alegerilor prezidențiale programate în 2024, după cei zece ani de mandat ai lui Klaus Iohannis. Există mai multe nume vehiculate cu șanse...
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...