PDL vrea ca demnitarii sa fie cercetati penal fara acordul Parlamentului (Video)

Duminica, 18 Ianuarie 2009, ora 12:45
2898 citiri
PDL vrea ca demnitarii sa fie cercetati penal fara acordul Parlamentului (Video)

Conducerea PD-L si parlamentarii partidului prezidential au dezbatut la sfarsitul acestei saptamani, la intrunirea informala din Poiana Brasov, modificarea legii privind imunitatea parlamentara, a precizat Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor.

Acestia intentioneaza sa modifice legea astfel incat imunitatea parlamentara sa se rezume doar la declaratiile politice facute in timpul mandatului, nu si la faptele care ar putea intra sub incidenta legilor penale. Astfel, procurorii nu vor mai fi nevoiti sa ceara acordul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale a paramentarilor.

"Imunitatea in sensul clar, daca vreti, si al efectivitatii aplicarii trebuie sa vizeze numai votul si declaratiile politice. In realitate, vorbim de un raport al Comisiei Europene care, iata, dedica un capitol intreg ingerintei, daca vreti, a Parlamentului in actul de justitie prin blocajele efectuate de-a lungul timpului", a spus Anastase.

Intrebata daca are si acordul partenerilor din coalitia majoritara pentru astfel de modificari, dat fiind ca procurorii au cerut, in cursul anului trecut, acordul Parlamentului pentru reprezentanti ai PSD si PC, Roberta Anastase a spus ca pentru inceput dezbaterile vor fi in cadrul PD-L si apoi vor fi extinse la PSD si la celelalte partide.

Recastigarea increderii in Parlament

In acelasi timp, Roberta Anastase a precizat ca unul dintre obiective sale personale este acela de a recastiga increderea cetatenilor in Parlamenul Romanie.

"In ceea ce ma priveste, am cerut sprijinul grupului parlamentar al PD-L din Camera Deputatilor pentru cateva chestiuni importante care se afla pe agenda publica. Este vorba in primul rand de necesitatea recastigarii increderii in Parlament.

Lucram la un proiect prin care urmarim sa modificam regulamentul Camerei, astfel incat sa crestem eficienta si sa sporim transparenta actelor decizionale", a precizat presedintele Camerei Deputatilor la finalul intrunirii liderilor PD-L.

Printre prioritatile PD-L se mai afla "modificarea sistemului de vot a legii electorale", astfel incat reprezentarea finala sa reflecte in totalitate vointa electoratului.

La randul sau, Mircea Toader, secretarul executiv al PDL, a precizat ca liderii partidului au convenit ca ordonantele de urgenta trebuie sa devina "un element utilizat cat mai putin de Guvern".

Descentarlizarea si repunerea pe rol a proiectului de anulare a privilegiilor de tip cumul salariu-pensie reprezinta alte doua prioritati pentru PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Roberta Anastase, #Mircea Toader, #PDL, #reuniune PDL Brasov , #PDL