Roberta Anastase: PD-L a lasat pe planul doi comunitatile locale

Marti, 10 August 2010, ora 23:22
1007 citiri
Roberta Anastase: PD-L a lasat pe planul doi comunitatile locale

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat, marti, la Arad, ca PD-L nu trebuie sa mai repete greseala pe care o face cand intra la guvernare, focalizandu-se pe politicile la nivel central, iar comunitatile locale raman in planul doi.

"Evident, perioadele de guvernare sunt perioade care te focalizeaza pe politicile la nivel central, politicile sa le spunem nationale. Dar, cred ca nu trebuie sa repetam o greseala pe care noi (PD-L - n.r.) o facem de cate ori intram la guvernare. Anume aceea de a merge exclusiv catre zona guvernamentala, iar zona politica si comunitatile locale, din punct de vedere politic, sa ramana pe planul doi.

Cred ca aici, restabilirea echilibrului este foarte importanta, pentru ca, in acelasi timp, liderii politici din teritoriu sunt cei care, in primul rand, au legatura cu oamenii si din punctul acesta de vedere este foarte important, in cadrul conducerii, sa exista aceste voci", a declarat Roberta Anastase.

Aceasta a mai spus ca, la nivel politic, lucrurile "trebuie privite diferit decat in administratie".

"Fiecare comunitate isi are profilul ei, particularitatile ei si, evident, ca focalizandu-ne pe comunitate automat apropierea de oameni si restabilirea dialogului si a comunicarii cu acestia este deja un dat. Evident ca, din acest punct de vedere, noi, de fiecare data atunci cand am fost la guvernare, practic, ne-am concentrat toate energiile pe guvernare si in perioada asta dificila guvernarea te ostoieste de toate resursele.

In schimb, la nivel politic, lucrurile trebuie privite diferit decat in administratie, abordarea trebuie sa fie una legata de oameni si sa existe un echilibru intre ceea ce inseamna o viziune de ansamblu, de la nivel macro, legat de cifre reci, seci. Cea de-a doua realitate, este realitatea legata de comunitati, de nevoile comunitatilor, de gasirea unor solutii de rezolvare a unor probleme la nivel local. Cred ca aici trebuie gasit un echilibru, pe care l-am pierdut. Am pierdut echilibrul intre cele doua abordari", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase a avut, marti, la Arad, o intalnire cu parlamentarii PD-L de Arad in vederea pregatirii sesiunii extraordinare si a sesiunii normale care incepe la 1 septembrie. De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor s-a intalnit cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, si cu presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Roberta Anastase, #roberta anastase pdl arad , #PDL