Anastase despre mituirea membrilor Opozitiei: E o motivatie stupida, o scuza

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 13:50
1628 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase spune ca acuzatiile celor de la PSD si PNL cum ca unor membri ai partidelor lor li s-au oferit bani fie pentru a trece in tabara democrat-liberala, fie pentru a nu vota motiunea depusa de liberali sunt stupide.

"Haideti sa fim seriosi, este o motivatie stupida pentru ca, pana la urma, fiecare parlamentar este ales uninominal si decide cum sa voteze. Dar stau sa ma intreb daca cele doua partide, PSD si PNL, nu incearca sa-si gaseasca o scuza in cazul in care aceasta motiune nu trece", a spus Anastase, la Realitatea Fm.

Ea a spus ca este posibil ca motiunea sa nu treaca pentru ca spera ca ratiunea sa invinga jocurile politice.

"Este posibil sa nu treaca pentru ca pana la urma este o decizie care tine de responsabilitate nationala. Intr-o perioada de criza sa mai si generezi o criza politica este un act de iresponsabilitate", a mai spus presedintele deputatilor.

Ea a spus ca nu se pune problema sa fi fost oferiti bani membrilor celorlalte partide, insa discutii pentru a-i convinge sa nu voteze motiunea au existat.

"Nu am negociat cu PSD, evident ca am incercat sa avem discutii, sa incercam sa ne sustinem opiniile, ceea ce am facut si la televizor si la radio. Noi chiar credem ca Romania in acest moment nu are nevoie de o criza politica, ci de un Guvern.

Eu personal nu am avut discutii cu nimeni. Am avut pe holuri, intreband 'bun, ce faceti?' si asa mai departe, discutii care au loc in mod firesc, sunt discutii politice, dar care nu au conotatii financiare.

E foarte greu sa va spun daca am convins pe cineva ca ati vazut ca PNL si PSD, ca partide, nu prea au incredere in proprii lor membri, au trecut la amenintari, unele amenintari le-au facut si public, drept pentru care mi-e destul de greu sa spun in momentul de fata cati parlamentari vor mai vota conform constiintei lor si cati vor vota de frica", a spus Anastase.

Presedintele Camerei mai spune ca miza acestei motiuni este pastrarea privilegiilor parlamentarilor.

"Vreau sa va spun ca sunt convinsa ca daca aceasta motiune va trece, va trece pentru ca pensiile parlamentarilor sa ramana in functiune. Cred ca pe fond asta este batalia. Se blocheaza un sistem intreg pentru ca privilegiile parlamentarilor sa fie conservate.

Motiunea este dezbatuta in plenul Parlamentului marti de la ora 10:00. Dupa ce parlamentarii inscrisi la cuvant isi vor incheia discursurile, se va trece la vot, procedura ce va dura in jur de 45 de minute.

Votul este secret cu bile, insa fiecare parlamentar poate decide daca arata sau nu cum a votat.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Roberta Anastase, #motiune cenzura Guvern Boc, #vot motiune cenzura, #mita PNL PSD , #PNL