Anastase, catre un vicepresedinte de Inspectorat: Ati venit de pe strada?

Marti, 22 Mai 2012, ora 15:58
2970 citiri
Anastase, catre un vicepresedinte de Inspectorat: Ati venit de pe strada?

Dezbaterea din Plenul Camerei Deputatilor a fost intrerupta marti de un mic incident deoarece pedelistii au contestat calitatea de a sustine punctul de vedere al ministerului de resort a unui vicepresedintele ISCIR pe motiv ca nu este secretar de stat.

Vicepresedintele ISCIR, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat, a venit la tribuna Parlamentului, pentru a sustine punctul de vedere al Guvernului asupra Ordonantei de Urgenta privind echipamentele sub presiune transportabile. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, i-a cerut acestuia sa se prezinte.

"Doamna presedinte, sigur il scuzam pe domnul secretar de stat, nu stiu cine este, cu rugamintea, mai ales ca sunt multe persoanele care se prezinta la pupitrul pentru a isi spune punctul de vedere. Ar trebui sa se prezinte ca sa stim cu cine vorbim", a declarat Toader in plenul Camerei.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a cerut functionarului de stat sa revina la tribuna si sa-si spuna functia pe care o ocupa. "Sunt de la ISCIR, sunt inspector de stat sef adjunct la ISCIR si ma numesc Trifan Eugen", a spus functionarul.

La acest raspuns, presedintele Camerei Deputatilor l-a intrebat pe acesta daca rangul sau este de secretar de stat. "Nu sunt numit inca secretar de stat", a raspuns Trifan Eugen, inspector de stat la ISCIR.

"Atunci in ce calitate vorbiti? Ati venit de pe strada sau cum?", a intrebat Anastase.

Trifan a precizat ca a fost desemnat de catre ministru sa prezinte Ordonanta, iar Roberta Anastase i-a cerut ministrului pentru Relatia cu Parlamentul sa explice situatia neprevazuta.

Mircea Dusa, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, a precizat de la trinuna plenului ca Trifan este vicepresedinte al ISCIR.

"Va rog sa nu va agitati, va agitati degeaba. Domnul este vicepresedinte al ISCIR, are acea calitate, ca s-a prezentat inspector de stat este altceva", a mentionat Dusa.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca reprezentarea se poate face de catre ministru sau, in ultima instanta, de catre secretarul de stat. "Domnul ministru Dusa sunt convinsa ca stie, trebuie sa fim constienti ca aici reprezentarea este la nivel de ministru si in eventualitatea in care ministrul nu poate participa atunci vine secretarul de stat, dar nu ajungem chiar la nivel de directori prin nu stiu ce institutie", a comentat Anastase.

Liderul deputatilor democrat liberali, Mircea Toader, a cerut ca dezbarea pe aceasta lege sa fie amanata. "Intotdeauna ne-ati acuzat ca nu respectam regulamentul, ati hotarat dumneavoastra si ati iesit intotdeauna, inclusiv in neparticiparea la plen, dar niciodata nu a fost o situatie in care un functionar, n-am nimic cu dansul, o fi un foarte bun profesionist, dar in Parlament poate sa vina ministrul sau secretarul de stat. Motiv pentru care va rog sa amanati dezbaterea la aceasta lege", a conchis Toader.

Presedintele Camerei Deputatilor a luat hotararea ca dezbaterea pentru proiectul de lege sa fie amanata. "Inteleg ca exista un consens al liderilor de grup atunci se amana dezbatarea la acest proiect", a precizat Roberta Anastase.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....