Anastase da vina pe Voiculescu pentru ca Opozitia ii cere demisia

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 23:10
3849 citiri
Anastase da vina pe Voiculescu pentru ca Opozitia ii cere demisia

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, considera ca demersul USL de a-i cere indepartarea din functie este, de fapt, condus de Dan Voiculescu.

Desi un numar de institutii s-au pronuntat pe marginea situatiei de la votul Legii Pensiilor, spune Anastase, Dan Voiculescu instrumenteaza in continuare indepartarea sa de la Camera Deputatilor.

Intrebata daca s-a discutat in partid posibilitatea de a fi schimbata de la sefia Cameriei, Anastase, invitata la Realitatea TV, a raspuns: "categoric nu". Anastase a precizat ca nu crede ca au existat colegi din PDL care au cerut demisia sa, ci este vorba doar despre o initiativa a lui Dan Voiculescu.

"Eu nu sunt o miza", a subliniat Anastase, continuand: "E corect sa punem lucrurile in termenii in care s-au desfasurat. Primul gest politic a fost anuntarea grevei paralmentare, cu o solicitare foarte clara, alegeri anticipate. Noi am venit cu un nou guvern, care a probat soliditatea coalitiei, care a anulat necesitatea anticipatelor. De aici trebuia sa fie o solutie, eu credeam ca era cea la care a apelat Ponta, a venit in Parlament, sustinand un discurs in care erau 15 puncte consistente legate de economie... Acesta este un demers instrumentat de domnul Voiculescu, care a pus pe masa acest subiect".

"Pe acest subiect (Legea Pensiilor - n.red.) s-au pronuntat Curtea Constitutionala, Parlamentul, Parchetul General si Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acum romanii pot sa aleaga intre toate aceste instititutii care au spus clar ca acolo nu a existat nimic sau Dan Voiculescu", a incheiat Anastase acest subiect.

Presedintele Camerei a mai vorbit despre regretul ca Parlamentul nu functioneaza normal, in absenta Opozitiei, si in pofida deshiderii la dialog a coalitiei de guvernare. "Aceasta greva nu ajuta nici Puterea nici, Opozitia. Nimeni de la Putere nu se simte relaxat cand din sala lipseste Opozitia, dupa cum nu cred ca oamenii nu vad ca unii isi iau banii si nu se prezinta la serviciu", a spus aceasta.

Un alt subiect abordat a fost colaborarea cu UNPR, care se desfasoara fara probleme: "UNPR a fost determinat extraordinar de mult in a sustine acest guvern, nu a lipsit nimeni, sunt dedicati interesului national, asta i-a tinut in coalitie. Noi functionam mai bine ca si coalitie de guvernare decat Opozitia care se cearta in fiecare zi si se jignesc".

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...