Anastase: Nu sustin actuala forma a bugetului Camerei Deputatilor

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 19:11
646 citiri
Anastase: Nu sustin actuala forma a bugetului Camerei Deputatilor

Roberta Anastase a anuntat miercuri ca nu sustine actuala forma a bugetului Camerei Deputatilor, pentru 2012, care presupune marirea fondului aflat la dispozitia presedintelui Camerei.

"Nu sustin actuala forma a bugetului Camerei Deputatilor care presupune marirea fondului aflat la dispozitia presedintelui Camerei. Discutiile pe forma finala a bugetului Camerei Deputatilor s-au purtat in perioada in care eu ma aflu intr-o vizita oficiala in Georgia. De aceea, nu inteleg sa fiu facuta responsabila pentru ceva ce nu am discutat si nici nu sustin", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Roberta Anastase anunta ca banii pe care ii are la dispozitie sunt folositi pentru personal.

"Pentru infomarea opiniei publice vreau sa precizez ca acest fond aflat la dispozitia presedintelui Camerei Deputatilor este folosit exclusiv pentru ajutoare materiale acordate personalului din cadrul Secretariatului General al Camerei Deputatilor, in baza documentelor justificative, in cazuri de boala, deces in familie, dificultati financiare si pentru actiuni umanitare.

Fac, de asemenea, precizarea ca, la finele anului 2010, a ramas neutilizata, la articolul bugetar Fond Presedinte, suma de 22.986,54 de lei", a mai spus Roberta Anastase.

Deputatul PSD Mircea Draghici a declarat, miercuri, ca bugetul presedintelui Camerei Deputatilor, cheltuielile pentru combustibil, cele cu asigurarile sociale si "alte cheltuieli aberante" au crescut nejustificat in bugetul Camerei pentru 2012.

"Fondul aflat la dispozitia presedintelui Camerei Deputatilor creste de la 115.000 lei la 200.000 lei. Este un exempu pentru romani cum sa fim solidari si sa trecem prin criza", a precizat Mircea Draghici adaugand ca acesta este un exemplu al solidaritatii PDL si a Coalitiei in dauna "noastra a tuturor celorlalti care trebuie sa trecem prin criza".

I.U.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...