Anastase: Opozitia a fost de acord sa se primeasca doar jurnalisti la balcoane

Marti, 08 Martie 2011, ora 15:22
1535 citiri
Anastase: Opozitia a fost de acord sa se primeasca doar jurnalisti la balcoane

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat marti ca Biroul Permanent a decis in unanimitate ca la citirea motiunii de cenzura sa nu se primeasca invitati, ci doar jurnalisti, in balcoanele salii de plen.

Sefa Camerei Deputatilor a adaugat ca si membrii Opozitiei din Biroul Permanent au fost de acord si au votat pentru aceasta masura, in ciuda faptului ca liderul PSD, Victor Ponta, sustinea marti ca a solicitat ca sedintele plenului sa fie publice.

"Discutiile au fost putine, mai precis noi am stabilit ca, pana in momentul in care nu vom fi in situatia de a securiza prezenta in balcoane, sa nu mai avem invitati in plen. Am supus la vot si s-a adoptat in unanimitate, este important de precizat ca membrii Biroului Permanent au votat in unanimitate", a declarat Roberta Anastase.

Sefa Camerei Deputatilor a enumerat si cativa parlamentari ai Opozitiei care au participat la vot - Georgian Pop (PSD), Mihai Voicu (PNL), Nicolae Baniciou (PSD), Dan Motreanu (PNL), si a adaugat ca nu a fost niciun absent.

"Nu a existat nicio interventie pana la momentul votului, a existat o interventie dupa vot a domnului Nicolaescu, chiar precizand ca intervine dupa vot. Este o decizie pe care a luat-o Biroul Permanent, chiar asa sustine dumnealui. Tin sa precizez, si n-am facut-o pana acum, dar trebuie sa o fac pentru ca vad ca anumiti oameni sunt lasi, in momentul in care Eugen Nicolaescu a inchis microfonul a spus: 'asta am spus-o asa, pentru stenograma'", sustine Roberta Anastase.

Conducerea Parlamentului a luat decizia ca, la citirea si votarea motiunii de cenzura impotriva Codului Muncii, la balcoane sa fie admisi doar jurnalisti, de teama aparitiei unui nou caz Sobaru.

Ponta cere ca sedintele Parlamentului sa fie publice

Opozitia o acuza din nou pe Anastase: Este o recidivista in ceea ce inseamna furtul si minciuna

Ulterior, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca in sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, de luni, nu a fost votata propunerea privind interzicerea accesului la balconul plenului.

Opozitia o acuza pe Roberta Anastase de furt si minciuna

"Roberta Anastase a distorsionat din nou realitatea. Din pacate, presedinta Camerei Deputatilor recidiveaza. In sedinta de luni a BP, la un moment dat, secretarul general a intrebat: Dar cum ramane cu prezenta cetatenilor la balcon?; atunci doamna Anastase a facut o propunere: cred ca ar fi bine sa interzicem pentru o vreme accesul, asa ca v-as propune sa votam.

In acel moment eu am intervenit: Nimeni nu va permite sa interziceti accesul cetatenilor la lucrarile Parlamentului, acces prevazut, de altfel, in Constitutie; dupa care nu s-a mai supus la vot, nu s-a numarat, nu s-a consemnat nimic. Insa, dumneai (Anastase n.red.) a considerat ca a fost un vot. Anastase este o recidivista in ceea ce inseamna furtul si minciuna", a declarat Nicolaescu.

Victor Ponta, liderul PSD, este de parere ca nu exista motive de teama ca s-ar mai putea repeta cazul Sobaru si a cerut marti conducerii Camerei Deputatilor ca sedinta in care se va discuta motiunea de cenzura sa fie publica.

In decembrie 2010, Adrian Sobaru, electrician la TVR, s-a aruncat de la unul din balcoanele Parlamentului, in timpul sedintei plenului. Barbatul a ajuns la spital cu o fractura la picior si fracturi la nivelul fetei si a fost operat de mai multe ori. Ulterior, a spus ca a facut gestul dramatic pentru ca are o situatie familiala dificila si a ajuns la disperare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Roberta Anastase, #Anastase motiune balcoane, #motiune balcoane Parlament , #presedinte Camera Deputatilor