Anastase: Tatal meu primeste de la Conpet o treime din suma avansata de Ponta

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 00:26
2911 citiri
Anastase: Tatal meu primeste de la Conpet o treime din suma avansata de Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, afirma, referitor la declaratiile lui Victor Ponta potrivit carora tatal sau incaseaza un salariu de 10.000 de euro de la Conpet, ca premierul este "un mincinos" si ca tatal ei primeste de la Conpet o treime din suma avansata de acesta.

Roberta Anastase a afirmat ca Victor Ponta minte atunci cand sustine ca tatal sau primeste 10.000 de euro de la Conpet.

"Ponta e un mincinos, asa cum il stie toata lumea de foarte mult timp. Minte si in legatura cu salariul tatalui meu si asa cum trebuie luat maxim 30 la suta din ceea ce spune Ponta, tot 30 la suta trebuie luat si din suma pe care o anunta Ponta ca o are ca salariu de la Conpet tatal meu", a precizat Roberta Anastase.

Victor Ponta a afirmat, vineri seara, la Ploiesti, ca ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a demarat procedurile legale de convocare a Adunarii Generale a Actionarilor a Consiliului de Administratie ale Conpet.

"Faimosul domn Anastase, cred si sper ca si-a incasat pentru ultima data cei 10.000 de euro probabil binemeritati pentru sfaturile extraordinare pe care le-a dat directorului Conpet", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca aceasta companie nu va mai avea "conduceri politice": "Am vazut ce inseamna conducere pedelista si ce au facut din Conpet. Mergem cat mai rapid catre management privat (la compania Conpet - n.red.)".

Premierul Ponta a declarat, joi, ca directorul Conpet a refuzat sa il demita pe tatal Robertei Anastase din postul de consilier, desi cererea i-a fost adresata chiar de catre ministrul Economiei, argumentand ca a fost numit la conducerea companiei de fostul ministru de resort in baza unui contract de manager.

"Ministrul Economiei, ieri, l-a chemat pe seful de la Compet si i-a zis: Il demiti pe domnul consilier, nu mai pui pe nimeni in loc. Seful de la Compet i-a zis: Nu vreau. Eu sunt acolo ca m-a numit fostul ministru si am contract de manager", a relatat Ponta, la Realitatea TV.

De ce nu poate fi dat afara Anastase tatal

Seful Conpet declara, intr-un comunicat, ca a fost contactat telefonic vineri de catre seful de cabinet al ministrului Economiei Daniel Chitoiu, care i-a cerut dispunerea demiterii din functia de consilier a lui Corneliu Anastase, motivul invocat fiind campania de presa privind salariul tatalui Robertei Anastase ca angajat al companiei.

"Contrar afirmatiilor facute aseara de primul ministru Victor Ponta, nu am avut nicio intalnire cu ministrul Economiei, domnul Daniel Chitoiu, in care acesta sa-mi fi cerut in mod direct demiterea domnului Corneliu Anastase", a declarat Tudora.

El a precizat ca Anastase ocupa functia de sef al Departamentului de Management, Strategie si Comunicare, nu de consilier, iar demiterea unui salariat cu functie de conducere pentru motive care nu tin de persoana sa poate avea loc prin desfiintarea postului, care nu poate fi operata fara concursul Consiliului de Administratie. In caz contrar, compania si directorul general se expun contestarii in instanta, potrivit sursei citate.

"Motivul invocat de reprezentantii Ministerului Economiei nu poate constitui o baza legala pentru demiterea unui angajat al societatii pe care o conduc. Nimeni nu poate solicita o demitere a angajatului doar pe motivul salariului pe care il incaseaza. Nivelele de salarizare din cadrul Conpet au fost stabilite in anul 2007, in raport cu salariul directorului general de atunci.

In pozitia pe care o ocupa, domnul Corneliu Anastase primeste aproximativ acelasi salariu ca si ceilalti 7 directori si sefi de departamente din cadrul companiei. In aceasta logica, toti sefii si directorii de departamente de la Conpet ar trebui dati afara din cauza salariilor pe care le incaseaza. Indiferent ce directori ar fi angajati in locul celor actuali, acestia ar incasa aceleasi sume", a spus seful Conpet.

El a adaugat ca firma pe care o conduce nu primeste bani de la bugetul de stat, fiind o societate care a inregistrat anual profit si care si-a achitat la timp obligatiile catre stat si catre terti.

Tudora a subliniat ca Anastase este angajat al Conpet din 2002, unde a indeplinit mai multe functii de conducere, "dovedindu-se profesionist in activitatea sa".

Primul ministru afirmase joi ca salariul incasat de tatal Robertei Anastase de la o companie de stat, de 320 milioane lei vechi lunar, este inacceptabil.

Presa a relatat ca tatal Robertei Anastase, Corneliu Anastase, a castigat in luna martie 2012 un salariu de 35.000 de lei, in calitate de consilier al directorului Conpet.

Potrivit unor documente obtinute de presa, in ianuarie 2009, tatal presedintei Camerei Deputatilor a castigat 7.150 de lei. In ianuarie 2010, avea un salariu de 12.240 de lei, iar in septembrie - 22.131 de lei. In decembrie 2011, salariul lui Anastase a ajuns la 35.068 lei, pentru ca in primele doua luni ale anului 2012 sa scada la 15.067. In martie 2012, Corneliu Anastase a castigat 35.155 lei.

Conpet Ploiesti a inregistrat in primele trei luni venituri de 95,5 milioane lei (21,7 milioane euro), in scadere cu 1,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, si a consemnat un profit net in urcare cu 3%, la 11,4 milioane de lei (2,6 milioane euro).

Compania, listata pe piata Rasdaq a BVB, administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere.

Ministerul Economiei controleaza 58,71% din capital, iar Fondul Proprietatea detine 29,7% din titluri.

Citește și:
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...
Adrian Năstase și-a recuperat în instanță pensia specială. Câți bani va primi fostul premier de la Parlament
Adrian Năstase și-a recuperat în instanță pensia specială. Câți bani va primi fostul premier de la Parlament
Fostul premier Adrian Năstase a câştigat la Tribunalul Bucureşti recuperarea pensiei speciale, pierdută în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament. În perioada 1990 -...