Boc si Anastase, chemati la Cotroceni

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 18:32
2089 citiri
Boc si Anastase, chemati la Cotroceni

Premierul Emil Boc si Roberta Anastase au mers, marti seara, la Palatul Cotroceni.

Intalnirea dintre Emil Boc, presedintele Camerei Deputatilor si seful statului a durat in jur de doua ore si jumatate.

La Cotroceni au mai fost prezenti si liderii PD-L Adrian Videanu si Vasile Blaga.

Discutiile au avut loc in contextul in care presedintele a propus, marti, partidelor un moratoriu de 45 de zile pentru deblocarea activitatii Legislativului, astfel incat acordul cu FMI sa fie incheiat cu succes.

Traian Basescu in Parlament: Cer partidelor un moratoriu pe 45 de zile

"Am incredere in intelepciunea dumneavoastra si va asigur ca indata ce ne vom indeplini obiectivele celor 45 de zile economia se va inscrie pe drumul cel bun", le-a spus seful statului parlamentarilor.

Presedintele le-a reamintit acestora faptul ca pentru primirea transei de bani de la institutiile internationale este nevoie de adoptarea cat mai rapida a Legii salarizarii unitare, Legii pensiilor si Legii bugetului de stat pe 2011.

Anastase nu renunta la functie pentru deblocarea activitatii Parlamentului

La finalul discursului presedintelui in Parlament, Roberta Anastase a declarat ca nu este dispusa sa renunte la functia de presedinte al Camerei Deputatilor pentru deblocarea activitatii Legislativului.

"Situatia se poate debloca intr-un singur sens: prin intelepciunea liderilor. Nu jucam acum decat in sensul imbunatatirii activitatii Camerei Deputatilor si, repet, liderii de grup prin consens au adoptat sase principii, oamenii politici au blocat", a raspuns Anastase.

PSD ar accepta ca Sulfina Barbu sa o inlocuiasca pe Anastase la sefia Camerei

Social-democratii ar fi de acord ca Roberta Anastase sa fie inlocuita la sefia Camerei Deputatilor de Sulfina Barbu, au declarat surse din conducerea PSD, mentionand ca varianta ar fi agreata de PD-L, insa nu si de Traian Basescu.

Activitatea Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a fost blocata in ultimele saptamani, din cauza ca PSD si PNL au refuzat sa participe la lucrari cat timp Anastase nu demisioneaza din fruntea Camerei.

Opozitia a acuzat-o pe Anastase de furt in legatura cu adoptarea Legii pensiilor.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...