Boc si Anastase, chemati la Cotroceni

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 18:32
1691 citiri
Boc si Anastase, chemati la Cotroceni

Premierul Emil Boc si Roberta Anastase au mers, marti seara, la Palatul Cotroceni.

Intalnirea dintre Emil Boc, presedintele Camerei Deputatilor si seful statului a durat in jur de doua ore si jumatate.

La Cotroceni au mai fost prezenti si liderii PD-L Adrian Videanu si Vasile Blaga.

Discutiile au avut loc in contextul in care presedintele a propus, marti, partidelor un moratoriu de 45 de zile pentru deblocarea activitatii Legislativului, astfel incat acordul cu FMI sa fie incheiat cu succes.

Traian Basescu in Parlament: Cer partidelor un moratoriu pe 45 de zile

"Am incredere in intelepciunea dumneavoastra si va asigur ca indata ce ne vom indeplini obiectivele celor 45 de zile economia se va inscrie pe drumul cel bun", le-a spus seful statului parlamentarilor.

Presedintele le-a reamintit acestora faptul ca pentru primirea transei de bani de la institutiile internationale este nevoie de adoptarea cat mai rapida a Legii salarizarii unitare, Legii pensiilor si Legii bugetului de stat pe 2011.

Anastase nu renunta la functie pentru deblocarea activitatii Parlamentului

La finalul discursului presedintelui in Parlament, Roberta Anastase a declarat ca nu este dispusa sa renunte la functia de presedinte al Camerei Deputatilor pentru deblocarea activitatii Legislativului.

"Situatia se poate debloca intr-un singur sens: prin intelepciunea liderilor. Nu jucam acum decat in sensul imbunatatirii activitatii Camerei Deputatilor si, repet, liderii de grup prin consens au adoptat sase principii, oamenii politici au blocat", a raspuns Anastase.

PSD ar accepta ca Sulfina Barbu sa o inlocuiasca pe Anastase la sefia Camerei

Social-democratii ar fi de acord ca Roberta Anastase sa fie inlocuita la sefia Camerei Deputatilor de Sulfina Barbu, au declarat surse din conducerea PSD, mentionand ca varianta ar fi agreata de PD-L, insa nu si de Traian Basescu.

Activitatea Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a fost blocata in ultimele saptamani, din cauza ca PSD si PNL au refuzat sa participe la lucrari cat timp Anastase nu demisioneaza din fruntea Camerei.

Opozitia a acuzat-o pe Anastase de furt in legatura cu adoptarea Legii pensiilor.

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...