Deputatii vor face prezenta prin scanarea semnaturii

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 14:40
1548 citiri
Deputatii vor face prezenta prin scanarea semnaturii

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, ca analizeaza posibilitatea ca prezenta parlamentarilor la sedinte sa se faca prin scanarea semnaturii, astfel incat prezenta sa fie afisata in plen si controlata de un departament al Camerei.

"Sper sa primesc sprijinul colegilor din Biroul Permanent sa institutionalizam aceasta procedura", a subliniat Roberta Anastase, citata de Agerpres.

Intrebata daca se vor lua masuri impotriva deputatilor care cumuleaza absente, avand in vedere ca actualul Regulement al Camerei prevede ca presedintele trebuie sa faca o cerere pentru sanctionarea acestora, Roberta Anastase a spus ca va discuta cu ceilalti parlamentari pentru ca masurile de transparenta sa fie asociate cu cele de sanctionare.

"Intentionez sa discut cu colegii mei parlamentari pentru o mai mare transparenta, dar si pentru cresterea disciplinei parlamentare, asociate masurilor de transparenta si sanctionare", a completat presedintele Camerei.

Roberta Anastase a mai precizat ca si-ar dori ca inregistrarile audio ale sedintelor Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa fie postate pe site-ul oficial al institutiei, imediat dupa incheierea acestor sedinte, urmand ca, in cateva ore, sa apara si transcriptul acestora.

Buget de austeritate si la Camera Deputatilor

In acelasi timp, Roberta Anastase a declarat ca bugetul Camerei Deputatilor va fi unul de "criza" si ca, in cadrul conducerii acestui for, se va lua in considerare construirea unui hotel pentru parlamentari, informeaza Newsin.

"Bugetul Camerei va fi supus dezbaterii Biroului Permanent. Am solicitat ca acest buget sa fie un buget legat de criza economica, construit cu bun simt, din care sa lipseasca investitiile legate de achizitionarea masinilor, tot ceea ce tine de mobila. Mi-am redus fondul presedintelui la capitolul premii si retributii financiare si in schimb pastrez componenta de actiuni umanitare", a afirmat Anastase.

"Practic nu mai exista investitii legate de masini, nu mai avem achizitii. A crescut numarul de parlamentari, trebuie sa bugetam si cei 35 de europarlamentari de data aceasta, dar, per ansamblu, am redus de la toate capitolele care inseamna investitii", a mai afirmat ea, anuntand ca cifrele vor fi prezentate dupa Biroul Permanent al Camerei, de joi.

Anastase s-a referit si la situatia chiriilor parlamentarilor, ea precizand ca exista trei proiecte in acest moment in dezbatere, urmand a fi analizate impreuna.

"In acelasi timp, am o propunere din partea Secretarului General de a reanaliza si a face un studiu de fezabilitate asupra oportunitatii construirii unui hotel pe terenul care este disponibil al Camerei Deputatilor si in acest fel chiriile sa fie total eliminate", a precizat aceasta.

Pe 30 ianuarie incep dezbaterile despre revizuirea Constitutiei

Presedintele Camerei Deputatilor a anuntat si initierea unei serii de dezbateri cu privire la revizuirea Constitutiei, dezbateri care vor demara pe 30 ianuarie.

"In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor voi initia o serie de dezbateri cu privire la revizuirea Constitutiei. De altfel, prima dezbatere va avea loc in 30 ianuarie sub patronajul presedintelui Camerei Deputatilor", a precizat Anastase, care a adaugat ca discutiile au loc la initiativa Asociatiei Pro Democratia.

Ea a adaugat ca vor fi invitati reprezentanti ai societatii civile, ai partidelor politice, ai Comisiei prezidentiale pentru analiza regimului politic si constitutional.

"Imi doresc sa existe o mai mare consistenta a dezbaterilor parlamentare drept care voi incuraja sa folosim un instrument extrem de important, cel al dezbaterilor parlamentare pe teme de actualitate la care sa participe pe langa parlamentari si reprezentanti ai Executivului", a adaugat Anastase.

Citeste si:
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...