Disperarea Robertei Anastase (Opinii)

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 19:55
6304 citiri
Disperarea Robertei Anastase (Opinii)

Simtind ca vine scadenta si vizibil atins la imaginea sa de prezident atotstiutor si jucator, trezit de strigatele "mahalalei inepte" din piete, seful statului a fost strafulgerat de revelatia ca a cam ramas fara increderea romanilor. Oare care o fi cauza?

Poate, dupa cum zicea chiar Traian Basescu, a mai comis "gafe" si cateodata a comunicat "prost" cu norodul. Mare scofala! De acum va iesi pe sticla televizoarelor si va explica ce are de facut. Asa, ca sa-si recastige increderea poporului.

In rest, zice Basescu, "nu am nimic de schimbat in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate pana acum". Buun! Inseamna ca treaba-i buna si lucrurile merg struna.

Intrebat, inainte de plecarea sa la Bruxelles, ce va raspunde acolo, daca va fi intrebat despre protestele din Romania, presedintele a declarat ca va spune ca sunt proteste firesti, generate de masurile de austeritate luate de Guvern, si ca romanii au platit costul austeritatii, ramanand ca si politicienii sa plateasca acest cost.

Hopa, i-a iesit pasarica din gura, sefului statului. Pai, in aceste conditii, domnul presedinte, uns cu toate alifiile, nu-i exclus "sa coaca" ceva care sa linisteasca vocea strazii. Il va arunca peste bord pe Boc, cu toate ca prim-ministrul vrea o remaniere a Guvernului?

E drept, unii pedelisti spun ca remanierea nu este suficienta. "Buldogul" Blaga a inceput sa maraie la premier, iar Cristian Preda clameaza ca o simpla remaniere guvernamentala nu ajuta la nimic si ca partidul se afla intr-o pozitie delicata, "riscand sa scada si mai mult in sondaje".

Deci, in acest moment, Boc nu mai conteaza. Nici pentru Basescu, nici pentru unii portocalii. Pentru pedelisti, importante sunt alegerile viitoare.

Si, iata ce i-a venit in cap Robertei Anastase, o stiti, cea care vede dublu la numaratoarea voturilor. Presedintele Camerei Deputatilor, care, poate, nu sta bine cu dioptriile, dar nu poate dovedi ca a stat bine cu aritmetica in scoala generala, dupa cum a numarat voturile la Legea Pensiilor, si-a propus, mai deunazi, sa dea proba la desen. Asa ca si-a mai linistit colegii de partid, asigurandu-i ca se gandeste la strategia de redesenare a colegiilor parlamentare, astfel incat pedelistii sa castige alegerile.

"Am comandat un sondaj de opinie, ca sa stim cum stam si cum sa modificam legislatia electorala si sa redesenam colegiile. In functie de sondaje, care sunt pe fiecare colegiu in parte, putem sa redesenam harta circumscriptiilor electorale", le-a gangurit dulce Roberta, pedeleilor.

In toate sondajele facute pana acum, partidul Robertei se pozitioneaza destul de rau. Si atunci, nu-i asa, sefa Camerei Deputatilor cauta solutii. Modificarea legii electorale, redesenarea colegiilor...

Insa ceea ce vrea sa faca Roberta Anastase e o smecherie ieftina, lipsita de orice suport logic. Ideea redesenarii colegiilor electorale, probabil prin arondarea preponderenta a localitatilor cu viitori primari PDL, acolo unde vor candida actualii parlamentari ai Puterii, in circumstantele reale ale prezentului, nu tine.

Acest fapt demonstreaza ca Roberta Anastase nu este doar in afara aritmeticii simple, ci ca si gandeste anapoda in orice situatie. Fara a intelege punctul critic in care a ajuns partidul, pe Roberta nu o intereseaza ca scena politica este incinsa in miezul iernii, nici dezamorsarea tensiunilor politice si sociale, ci, pentru ea, prezinta interes doar redesenarea colegiilor si modificarea legii electorale.

Asta dovedeste disperare. Iar deciziile luate la disperare nu pot duce decat la pierzanie.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...