Esec al USL la Camera Deputatilor - Roberta Anastase ramane presedinte

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 11:58
5626 citiri
Esec al USL la Camera Deputatilor - Roberta Anastase ramane presedinte
Foto: Arhiva

Incercarea deputatilor PSD, PNL si PC de a pune miercuri pe ordinea de zi a Camerei demiterea Robertei Anastase din functia de presedinte a esuat. Nemultumiti, parlamentarii USL au parasit sala de plen, iar sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum.

Disputele sterile intre Putere si Opozitie pe regulamente si proceduri au durat mai bine de o ora. PDL a sustinut ca Roberta Anastase nu poate fi revocata decat de grupul care a numit-o, mai existand si varianta demisiei acesteia. USL a sustinut insa ca Roberta Anastase poate fi inlaturata din functie si in cazul in care plenul Camerei decide prin vot sa o sanctioneze pentru incalcari repetate ale regulamentului.

Demersul USL a esuat insa.

"Consider ca aceasta propunere de revocare incalca prevederile articolului 26, alin.3 din Regulament, care precizeaza ca revocarea presedintelui Camerei Deputatilor poate fi ceruta de grupul parlamentar care l-a propus. Cererea de revocare se trimite Biroului Permanent pentru a urma procedurile parlamentare pentru a fi inscrisa pe ordinea de zi", a anuntat vicepresedintele Ioan Oltean, cel care a condus sedinta in locul Robertei Anastase, care a absentat.

Prin urmare, cererea de sanctionare a Robertei Anastase ajunge in discutia Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, unde are, de asemenea, sanse slabe sa treaca, Puterea avand majoritate.

In aceste conditii, USL va continua protestul parlamentar, demiterea Robertei Anastase fiind una din cele patru solicitari adresate Puterii la inceputul protestului pentru a reveni la lucrarile plenului.

"De 3 ani si jumatate Puterea nu face decat sa desconsidere punctul de vedere al Opozitiei si regulamentele Parlamentului (...) In fata unui astfel de comportament, noi ca Opozitie nu putem sa fim deloc intelegatori(...)Finalul e previzibil, ne indreptam cu pasi repezi spre alegeri", a comentat liderul deputatilor liberali, Calin Popescu Tariceanu, precizand ca greva parlamentara continua.

Intrebat de jurnalisti daca USL ar fi intrerupt protestul in cazul in care cererea de sanctionare a Robertei Anastase s-ar fi supus miercuri la vot, chiar si fara succes, Tariceanu a reamintit ca aceasta era una dintre cele patru conditii puse de USL pentru revenirea la lucrari, iar in acest caz situatia ar fi putut fi "reevaluata".

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
Anunț important de la Bruxelles: România a aplicat pentru un pod rutier peste Dunăre, cu o componentă feroviară
Anunț important de la Bruxelles: România a aplicat pentru un pod rutier peste Dunăre, cu o componentă feroviară
Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi a anunțat, joi, 7 decembrie, că România a depus un proiect în cadrul apelului de proiecte pe mobilitate militară pentru realizarea podului...
#revocare Roberta Anastase Camera Deputatilor, #USL demitere Roberta Anastase, #protest parlamentar USL , #presedinte Camera Deputatilor