Esec al USL la Camera Deputatilor - Roberta Anastase ramane presedinte

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 11:58
5303 citiri
Esec al USL la Camera Deputatilor - Roberta Anastase ramane presedinte

Incercarea deputatilor PSD, PNL si PC de a pune miercuri pe ordinea de zi a Camerei demiterea Robertei Anastase din functia de presedinte a esuat. Nemultumiti, parlamentarii USL au parasit sala de plen, iar sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum.

Disputele sterile intre Putere si Opozitie pe regulamente si proceduri au durat mai bine de o ora. PDL a sustinut ca Roberta Anastase nu poate fi revocata decat de grupul care a numit-o, mai existand si varianta demisiei acesteia. USL a sustinut insa ca Roberta Anastase poate fi inlaturata din functie si in cazul in care plenul Camerei decide prin vot sa o sanctioneze pentru incalcari repetate ale regulamentului.

Demersul USL a esuat insa.

"Consider ca aceasta propunere de revocare incalca prevederile articolului 26, alin.3 din Regulament, care precizeaza ca revocarea presedintelui Camerei Deputatilor poate fi ceruta de grupul parlamentar care l-a propus. Cererea de revocare se trimite Biroului Permanent pentru a urma procedurile parlamentare pentru a fi inscrisa pe ordinea de zi", a anuntat vicepresedintele Ioan Oltean, cel care a condus sedinta in locul Robertei Anastase, care a absentat.

Prin urmare, cererea de sanctionare a Robertei Anastase ajunge in discutia Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, unde are, de asemenea, sanse slabe sa treaca, Puterea avand majoritate.

In aceste conditii, USL va continua protestul parlamentar, demiterea Robertei Anastase fiind una din cele patru solicitari adresate Puterii la inceputul protestului pentru a reveni la lucrarile plenului.

"De 3 ani si jumatate Puterea nu face decat sa desconsidere punctul de vedere al Opozitiei si regulamentele Parlamentului (...) In fata unui astfel de comportament, noi ca Opozitie nu putem sa fim deloc intelegatori(...)Finalul e previzibil, ne indreptam cu pasi repezi spre alegeri", a comentat liderul deputatilor liberali, Calin Popescu Tariceanu, precizand ca greva parlamentara continua.

Intrebat de jurnalisti daca USL ar fi intrerupt protestul in cazul in care cererea de sanctionare a Robertei Anastase s-ar fi supus miercuri la vot, chiar si fara succes, Tariceanu a reamintit ca aceasta era una dintre cele patru conditii puse de USL pentru revenirea la lucrari, iar in acest caz situatia ar fi putut fi "reevaluata".

Citeste si:
Un fost prefect USR obligă coaliția PSD-PNL să îl repună în funcție. Cine este cel omul care a stat prefect doar două săptămâni
Un fost prefect USR obligă coaliția PSD-PNL să îl repună în funcție. Cine este cel omul care a stat prefect doar două săptămâni
Prefectul USR al judeţului Galaţi, Gabriel-Aurelian Panaitescu, care a obţinut în instanţă suspendarea Hotărârii de Guvern prin care a fost eliberat din funcţie după ce USR a ieşit de la...
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Ciolacu, iritat de afirmațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea într-un an a alianței cu PSD: ”Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat miercuri seara, 19 ianuarie, la acuzele europarlamentarului PNL Rareş Bogdan, anunţând că cere organizarea de urgenţă a unei şedinţe a coaliţiei....