Legea bonelor, pe masa deputatilor

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 12:28
2085 citiri
Legea bonelor, pe masa deputatilor
Foto: Realitatea TV

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat, marti, ca pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor se afla un proiect de lege privind ingrijirea copilului prescolar, proiect menit sa imbunatateasca conditiile de crestere a celor mici si totodata sa stimuleze reintoarcerea parintilor in campul muncii.

Roberta Anastase a recunoscut ca serviciile de ingrijire si educare oferite de stat sunt insuficiente in acest moment si a dat exemplu numarul de crese care a scazut de la 840 in 1990 la 272 in 2007.

In aceste conditii, noul proiect de lege reglementeaza modul in care copiii de varsta prescolara pot beneficia de sprijin din partea statului in vederea ingrjirii la domiciliu sau in cadrul creselor si gradinitelor cu program prelungit pana la implinirea varstei de sapte ani.

Proiectul prevede conditiile in care se asigura ingrijirea copiilor la domiciliu de catre bone, precum si scutirile de plata a impozitului pe salariu de care beneficiaza parintii in cazul in care pot prezenta contracte de bona sau dovezi de ingrijire institutionala a copilului prin inmatricularea in cresa sau gradinita.

Legea bonelor, cum a fost numita pe scurt, a trecut de Senat si urmeaza sa primeasca votul deputatilor, in conditiile in care ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat luni o serie de masuri privind reducerea perioadei concediului material si a perioadei de acordare a indemnizatiilor pentru mame.

In acest context, intrebata cum vede aceste masuri, Roberta Anastase a explicat ca statisticile arata ca foarte multe femei isi doresc sa revina dupa 6 luni de la nastere la locul de munca, atat din cauza riscului de a-si pierde locul de munca dar si pentru a nu se deprofesionaliza.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#legea bonelor, #indemnizatii mame, #Roberta Anastase , #presedinte Camera Deputatilor