Roberta Anastase: Am intrat in PD pe fond emotional

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 20:46
3810 citiri
Roberta Anastase: Am intrat in PD pe fond emotional

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sustine ca intrarea sa in politica a fost pe fond emotional si ca a ramas in interiorul Partidului Democrat tocmai pentru ca a crescut odata cu acest partid.

"Am intrat pe un fond emotional, pentru ca e greu sa spui ca, la 15 ani, iei decizii rationale, si am ramas pentru ca, realmente, mi-a placut. Am fost un copil care a crescut in interiorul si, as putea spune, odata cu Partidul Democrat", isi povesteste Roberta Anastase debutul in politica, intr-un interviu pentru The One.

Viziunea acesteia despre omul politic de azi este una optimista, considerand ca a fi implicat in acest domeniu este o responsabilitate nu un privilegiu.

"Cred sincer ca omul politic este acela care promoveaza public valorile in care crede pentru a le "topi" apoi in realitatea legislativa si apoi in cea sociala. Sa nu iti asumi ceea ce stii ca nu poti face. Lucrurile astea le-am invatat ca politician. Aplicandu-le, nu am gresit niciodata, sper", a mai zis Anastase.

Ea este de parere ca ascensiunea in politica a unei femei nu se face cu sprijinul unui barbat, iar aceasta idee este mai degraba un stereotip.

"Stereotipurile si uneori imaginea negativa aplicata femeilor conduc la ideea ca acestea nu ar putea beneficia de sanse egale. Aceasta imagine este adanc inradacinata si in societatea noastra si uneori este consolidata de diferente culturale.

Sunt prima femeie-presedinte al Camerei Deputatilor si nu pot sa nu recunosc ca m-am confruntat si inca ma confrunt, din ce in ce mai rar insa, cu acest stereotip, alimentat si de mass-media, uneori. Cred ca in primul rand este nevoie de campanii de sensibilizare pentru a putea zdruncina aceasta perceptie", a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.

Pentru a sprijini ideea ca inclusiv femeile pot razbate in politica, Anastase a dat exemple din politica internationala, precum Madeleine Albright si Hillary Clinton, Angela Merkel si Condoleezza Rice.

"Acum insa exista trei femei ministru in guvernul actual. Si in guvernul anterior democrat existau trei femei ministru. Sunt convinsa ca prin implicarea unui numar mai mare de femei in politica vom modifica perceptia cetateanului despre clasa politica", a conchis Roberta Anastase.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Senatorul Lucian Romaşcanu va fi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în timp ce actualul primar al municipiului reşedinţă de judeţ va candida pentru un...
#Roberta Anastase, #Camera Deputatilor, #PSD, #intrare politica , #presedinte Camera Deputatilor