Roberta Anastase: USL cauta pretexte pentru chiul

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 12:46
2113 citiri
Roberta Anastase: USL cauta pretexte pentru chiul

Roberta Anastase i-a ironizat pe parlamentarii USL pentru faptul ca au incercat miercuri sa supuna la vot in Camera Deputatilor demiterea sa din functia de presedinte, spunand ca acestia nu cauta decat un pretext pentru a continua sa chiuleasca de la Parlament.

Roberta Anastase nu a fost prezenta la sedinta de miercuri, in care s-a cerut inlaturarea sa, dar, intrebata de jurnalistii aflati la Palatul Parlamentului cum comenteaza situatia, aceasta a spus ca decizia lui Ioan Oltean de a refuza punerea pe ordinea de zi a solicitarii USL a fost una in conformitate cu regulamentele, fiind o procedura fireasca.

Anastase a reamintit ca o situatie similara a fost inregistrata in 2005, cand s-a cerut revocarea prin votul plenului a lui Adrian Nastase, iar atunci Curtea Constitutionala a decis ca doar grupul care a propus presedintele Camerei il poate schimba pe acesta din functie.

"In conditiile in care ar fi supus cererea la vot, presedintele de sedinta s-ar fi aflat in afara regulamentului. S-a respectat regulamentul ca de fiecare data la Camera Deputatilor(...) Pretexte pentru chiul nu sunt incluse in regulament", a spus Roberta Anastase, precizand ca nu are nicio intentie de a trece la un alt grup parlamentar, asa ca nimeni in afara PDL nu o poate revoca.

Guvernul MRU nu va cadea!

Pe de alta parte, Roberta Anastase nu a dat nicio sansa motiunii de cenzura pe care USL o va depune miercuri la Parlament. "Categoric nu, dar mergem mai departe. E un exercitiu democratic, firesc, argumentele sunt insa subtiri, evidente pentru toata lumea", a spus Roberta Anastase.

La randul sau, vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean a precizat ca nu a facut decat sa respecte regulamentele atunci cand a refuzat sa introduca pe ordinea de zi solicitarea USL de sanctionare a Robertei Anastase.

De asemenea, el a spus ca oricum nu exista niciun temei juridic pentru o asfel de sanctiune, in plus, orice fel de propunere de acest fel trebuie sa treaca mai intai pe la Biroul Permanent si sa urmeze procedurile de rigoare.

Si Ioan Oltean s-a aratat increzator ca motiunea de cenzura nu va duce la caderea Guvernului Ungureanu.

"Suntem absolut convinsi ca votul in favoarea motiunii va fi insuficient ca Guvernul Ungureanu sa fie demis(...) Contez pe responsabilitatea si maturitatea tuturor parlamentarilor care de trei ani de zile se afla in sfera Puterii", a declarat secretarul general al PDL.

Aflati in protest parlamentar de peste doua luni, deputatii USL s-au prezentat miercuri la sedinta de plen solicitand un vot pentru sanctionarea Robertei Anastase ca urmare a "incalcarilor repetate ale regulamentului". Demersul lor a fost respins de Putere, presedintele de sedinta, Ioan Oltean, reamintind ca, potrivit regulamentului si deciziilor Curtii Constitutionale, revocarea presedintelui unei camere parlamentare nu se poate face decat de catre grupul care l-a propus, in acest caz PDL.

Nemultumiti, parlamentarii USL au parasit sedinta de plen si au anuntat ca vor continua greva parlamentara.

De asemenea, PSD, PNL si PC depun miercuri la Birourile Permanente prima motiune de cenzura la adresa Guvernului Ungureanu.

Citeste si:
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”, la Mogoşoaia. Formaţiunea susţine, într-o declarație făcută în seara zilei de marți, 18...
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...