Zgonea, dupa NUP-ul in cazul Anastase: O sa ajungem sa ne confiste astia si casele!

Marti, 19 Iulie 2011, ora 15:22
2338 citiri
Zgonea, dupa NUP-ul in cazul Anastase: O sa ajungem sa ne confiste astia si casele!

Senatorul PSD Olguta Vasilescu crede ca, dupa verdictul de neincepere a urmaririi penale a Robertei Anastase in cazul fraudarii votului la Legea Pensiilor, ar trebui sesizate organismele internationale. La randul sau, deputatul Valeriu Zgonea considera ca decizia procurorilor in cazul Anastase le da frau liber si edililor locali sa fraudeze voturile.

"Ar trebui sa avem o discutie foarte serioasa vizavi de modalitatea in care ar trebui sa ne plangem la organismele internationale. Avem acest mecanism de monitorizare a justitiei, ar trebui sa sesizam forurile internationale, pentru ca este inadmisibil: nu mai exista stat de drept", a comentat Olguta Vasilescu, pentru Ziare.com, decizia de luni a Parchetului General. Senatorul PSD a adaugat apoi ca decizia procurorilor inseamna de fapt ca actuala Putere "poate sa ne fure totul".

Anastase scapa de urmarire penala, in scandalul Legii pensiilor

"In conditiile in care o tara intreaga vede ce s-a intamplat in Parlamentul Romaniei - filmat de Camera Deputatilor, nu de televiziunile mogulilor - vine Parchetul si spune ca acolo a fost totul in regula. Inseamna ca pot sa fure oricat. Daca asta s-a intamplat in Parlament, cu imagini de la toate televiziunile, ce sa ma mai astept dupa aparita votului prin corespondenta? Pot sa ne fure cu totul", a spus Vasilescu.

Colegul sau de partid, deputatul Valeriu Zgonea, duce scenariul si mai departe. "O sa ne ia din casa intr-o zi, cand vorbim ce nu trebuie, o sa platim taxe mai mari pentru ca asa au hotarat unii ca trebuie sa-si bage banii in firmele lor, o sa vi se confiste apartamentele cand o sa hotarasca unul ca e mai frumos al dvs. decat al lui si el e la putere... Va duceti in instanta, ala castiga si asta e viata.

Eu sunt dezgustat. Daca 80 este egal cu 179, pe cale de consecinta si la Bistrita, in consiliul local, 5 egal cu 27. Dar poate asta e o matematica noua, pe care nu o cunoastem, nu am invatat-o la scoala. Asta e matematica de tip Funeriu. Maine, poimaine, vine unul si spune: Ziare.com a scris impotriva guvernarii si a atacat siguranta nationala. Se suspenda, se inchide. Ca in Zimbabwe", a declarat Valeriu Zgonea pentru Ziare.com.

Zgonea a adaugat apoi referitor la decizia Parchetului ca "nici Ceausescu nu si-ar fi permis asa ceva".

Parchetul General a decis, luni, neinceperea urmaririi penale impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care era acuzata de fraudarea votului pe Legea pensiilor. Magistratii au respins astfel plangerea formulata de PSD, care acuza ca in septembrie 2010 Anastase a declarat adoptata Legea pensiilor cu 179 de voturi, desi in sala nu erau mai mult de 80 de deputati.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...