Anastase: PSD nu vrea ca Romania sa ia urmatoarea transa de la FMI (Video)

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 12:56
704 citiri
Anastase: PSD nu vrea ca Romania sa ia urmatoarea transa de la FMI (Video)

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat vineri ca PSD nu doreste ca Romania sa ia urmatoarea transa din imprumutul de la FMI, acesta fiind motivul pentru care tergiverseaza adoptarea Legii bugetului pe 2011.

Sefa Camerei Deputatilor a declarat ca joi 23 decembrie va fi dat votul final pe Legea bugetului, iar votul final pe motiunea de cenzura trebuie dat in asa fel incat legea sa poata fi trimisa spre promulgare la Palatul Cotronceni.

"Motiunea care astazi trebuia citita viza legea cadru privind salarizarea pe 2011, care este conditie a acordului cu FMI. PSD vizeaza blocarea transei de imprumut a fondului si Comisiei Europene pe ianuarie, boardul FMI este pe 7 ianuarie. Motiunea nu vizeaza nici salarii nici pensii sub aspectul cadrului legal", a declarat Roberta Anastase.

Aceasta a precizat ca strategia PD-L si a majoritatii este de a fi prezenti la toate sedintele parlamentare in aceasta perioada, in asa fel incat Legea bugetului sa poata fi adoptata inainte de boardul FMI.

"Sa vrei cu buna stiinta sa faci rau romanilor, vrei ca Romania sa nu primeasca transa de la FMI, nu inteleg aceasta actiune. Vor sa se sinucida politic, alta explicatie logica a acestui demers eu nu vad", a declarat Roberta Anastase despre social-democrati, precizand insa ca parlamentarii de la Partidul National Liberal au fost prezenti.

Sedinta plenului celor doua Camere dedicata citirii celei de-a doua motiuni de cenzura a Opozitiei pe Legea salarizarii nu a putut fi deschisa vineri din lipsa cvorumului, presedintele de sedinta, Mircea Geoana, solicitand mobilizarea parlamentarilor.

Mircea Geoana a anuntat ca nu exista cvorum, iar parlamentarii au parasit sala dupa ce sedinta a fost anulata. La lucrari au participat doar 225 senatori si deputati, lipsind insa marea majoritate a parlamentarilor Opozitiei.

Motiunea de cenzura mai are de asteptat - nu e cvorum

Opozitia a mai depus joi o motiune de cenzura, privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor, cu titlul "Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Roberta Anastase, #Anastase PSD transa FMI, #Anastase transa FMI , #PSD