Anastase, refuzata de Ponta si Tariceanu

Vineri, 26 Martie 2010, ora 18:06
1996 citiri
Anastase, refuzata de Ponta si Tariceanu

Victor Ponta, liderul PSD, a refuzat invitatia facuta de Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, de a participa la dezbaterea cu tema "Legea Educatiei Nationale - un pas inainte in Romania", organizata de Ministerul Educatiei, care va avea loc luni, la Palatul Parlamentului.

"Dezbaterea pe tema educatiei, precum si modul in care aceasta a fost planificata, demonstreaza lipsa de respect pe care cei de la putere o arata fata de profesori, fata de parinti si fata de elevii din Romania.

A vorbi in fata atator oameni despre reforma in invatamant pentru ca ulterior sa le sugerezi profesorilor care urmeaza a fi disponibilizati, sa se recalifice, pentru a deveni agenti de paza depaseste limitele bunului-simt. Prin urmare, am refuzat sa iau parte la o astfel de mascarada", a declarat liderul social democrat, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Presedintele PSD ii recomanda ministrului Daniel Funeriu sa renunte la mimarea acestor dezbateri, care nu au niciun rezultat real si sa isi canalizeze intreaga energie catre rezolvarea problemelor de baza din educatie - plata salariilor si evitarea disponibilizarilor din sistem.

"Guvernul pregateste disponibilizari in sistem, pune pe ultimul plan imbunatatirea calitatii in educatie, ministrul Daniel Funeriu se face ca dezbate reforma. Abia dupa ce isi va da demisia, recunoscand astfel ca este depasit de situatie, vom putea sa stam de vorba despre educatie", a mai spus el.

Si Tariceanu refuza sa participe la dezbateri

Si liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a informat-o pe presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ca PNL nu va participa la dezbaterea pe Legea educatiei, considerand ca formatul dezbaterii nu este conform cu rolul Parlamentului.

Tariceanu isi exprima rezervele fata de formatul dezbaterii, considerand ca nu este conform cu rolul public si constitutional pe care trebuie sa-l joace Parlamentul intr-un stat democratic, motiv pentru care PNL nu va participa la dezbatere.

"Consider ca ar fi oportun ca ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sa initieze un program de reuniuni publice cu privire la actele normative aflate in pregatire. Ar trebui ca la aceste consultari sa fie invitati reprezentanti ai sindicatelor profesorilor, ai administratiei publice locale, specialisti in reforma educatiei, lideri ai asociatiilor de parinti sau de studenti, societatea civila", spune Tariceanu, prin intermediul unei scrisori transmise Robertei Anastase, citata de Newsin.

Liberalul mai spune ca invitarea parlamentarilor la astfel de reuniuni "in afara regulamentelor parlamentare" este nepotrivita prin prisma regulilor si cutumelor care guverneaza relatia dintre Executiv si Legislativ. "Risca sa falsifice atat ideea de dezbatere publica cat si cea de dezbatere parlamentara, in masura in care se ajunge la amestecarea parlamentarilor cu diversi alti invitati ai Puterii, alesi dupa criterii pe care nu le cunoastem", continua Tariceanu.

"Incercarile de a inlocui dezbaterea parlamentara cu un sistem de conferinte sustinute de membrii Guvernului este inutila, potrivnica spiritului parlamentarismului si ar trebui descurajata", mai spune fostul premier, subliniind faptul ca, in cadrul unor astfel de dezbateri, este necesar ca parlamentarii sa poata pune intrebari directe membrilor Guvernului.

"Dezbaterea la nivelul Parlamentului trebuie sa fie finalul procesului legislativ si nu inceputul sau. Inceputul trebuie facut prin consultarile oamenilor politici cu cei care i-au ales. (...) Acesta sunt motivele pentru care nu putem da curs, in acest moment, invitatiei dumneavoastra", conchide liderul deputatilor PNL. El mai arata ca ministrul Funeriu are posibilitatea de a se adresa direct grupurilor parlamentare, dupa cum a si solicitat acum catva timp.

Mihai Tudose afirmă că Piedone este membru PSD: „Aduce o plus-valoare, are o bogată experienţă”. Ce spune despre Ponta
Mihai Tudose afirmă că Piedone este membru PSD: „Aduce o plus-valoare, are o bogată experienţă”. Ce spune despre Ponta
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose a declarat marţi, 15 octombrie, despre Cristian Popescu Piedone că este membru PSD şi aduce o plus-valoare, are bogată experienţă...
Ponta cataloghează drept „o prosteală” divorțul PNL-PSD: „Vin notele de plată”
Ponta cataloghează drept „o prosteală” divorțul PNL-PSD: „Vin notele de plată”
Victor Ponta, candidat pe listele PSD pentru Parlament, a declarat duminică, 13 octombrie, că ”divorțul” dintre social-democrați și liberali nu este așa cum a fost descris în presă....
#Victor Ponta, #refuz Roberta Anastase, #dezbatere educatie , #PSD
Comentarii
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
Pentru Ponta si Tăriceanu educatia este ca tămaia pentru Scaraotchi si ca apa pentru Ludovic Orban si ca dusmanul de clasă pentru securist.
  1. ”Pentru prima dată, îmi este şi jenă să vă răspund”. Reacția lui Ciolacu după ce Ciucă i-a cerut explicații pentru banii din PNRR
  2. Candidaturile definitive la parlamentare pentru diaspora: 18 partide și alianțe și doi independenți
  3. Ciucă, noi „săgeți” către „domnul Ciolacu”. „Să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR”
  4. Ministrul Energiei deschide lista PNL București pentru Camera Deputaților: ”România Viitorului trebuie să fie în 3D”
  5. Banii din PNRR, un nou „măr al discordiei” între PNL și PSD. Ministrul Fondurilor Europene spune că nu e „o surpriză” decizia Comisiei de a face plata parțială
  6. Riscul repetării scenariului Iliescu-Vadim. Analist: „Trebuie luat în calcul. Cred că este și un mesaj”. Ce candidați pot ajunge în turul doi
  7. Kelemen Hunor spune că „războiul” planșeului Unirii nu exista cu UDMR la guvernare. „Nu e vorba de plantele lui Negoiţă sau de băncile lui Băluţă”
  8. Ce i-ar oferi Geoană cadou lui Ciolacu? “Un set de chei de la un apartament Nordis”
  9. De ce a rămas PNL la guvernare după ruperea coaliției cu PSD. „Electoratul va înțelege”
  10. România nu a atins șase jaloane din PNRR. Comisia Europeană a propus suspendarea parţială a plăţii