Roberta Anastase: Lui Victor Ponta i se pregateste o surpriza neplacuta in PSD

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 14:47
6058 citiri
Roberta Anastase: Lui Victor Ponta i se pregateste o surpriza neplacuta in PSD

Roberta Anastase sustine ca nu-si reproseaza nimic in privinta votului dat de deputati la Legea Pensilor si ca Victor Ponta este pe cale sa fie demis din fruntea PSD din cauza gafelor facute, motiv pentru care incearca sa se razboiasca cu ea pentru a recastiga increderea colegilor.

"Sincer, nu-mi reprosez in acel moment nimic, pentru ca nu aveam de ce in momentul ala (cand a fost dat votul pe legea pensiilor - n.r.). Va reamintesc, in stanga mea se afla un secretar de la Opozitie, un om care avea, conform cutumei, dar si a regulamentului, responsabilitatea de a numara. Nu este responsabilitatea presedintelui sa numere", a explicat Roberta Anastase la RFI.

In schimb, aceasta sustine ca atacurile repetate ale lui Victor Ponta la adresa sa tin de faptul ca acesta are probleme serioase in partid, iar membrii cu experienta ii pregatesc o surpriza neplacuta.

"Victor Ponta a facut foarte multe gesturi riscante politic, in ultima perioada. Riscante, din punctul dumnealui de vedere. A vorbit despre suspendarea presedintelui, pe un subiect care nu avea nici o legatura cu presedintele. A initiat o motiune de cenzura si a tinut opinia publica doua zile cu sufletul la gura, spunand ca mai are cinci voturi, patru voturi de luat, trei voturi, doua voturi, ca a doua zi sa aflam ca dansul s-a intalnit in birou cu zece parlamentari, le-a dat ce-a vrut si dumnealor pe urma l-au tradat. Sunt actiuni evident riscante pentru un om politic. Probabil ca singura batalie care i-a mai ramas de dus este aceasta batalie cu presedintele Camerei Deputatilor, din care el spera ca iese mai bine in fata propriilor colegi", a mai declarat Roberta Anastase la RFI.

Aceasta sustine ca Victor Ponta are probleme serioase in partid si ca se afla intr-o situatie dificila.

"Cred ca cei cu experienta in partid ii pregatesc o surpriza neplacuta lui Victor Ponta si el o simte. Sunt cei care probabil l-au impins catre toate aceste gesturi riscante, a inregistrat esec dupa esec si isi da seama ca probabil va trebui sa plateasca in curand nota de plata. Stiti cum e in politica : atunci cand ai succes, esti bun, cand nu, oamenii te schimba", sustine presedintele democrat-liberal al Camerei Deputatilor.

Pesedintele Camerei Deputatilor este contestat vehement de Opozitie, care-i cere insistent demisia acuzand faptul ca Legea Pensiilor a trecut prin frauda prin Parlament. PSD si PNL au boicotat ultimele sedinte ale Camerei inferioare a Parlamentului, dar si ale Biroului Permanent al acestui for.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...