Roberta Anastase vrea sa linisteasca apele la Ganeasa

Joi, 19 Februarie 2009, ora 17:50
2075 citiri
Roberta Anastase vrea sa linisteasca apele la Ganeasa
Foto: echipadeimagine.otpdl.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a intalnit in acest scop, joi, la Slatina, cu prim-vicepresedintele PSD, Paul Stanescu, si cu liderul organizatiei judetene a PD-L, Darius Valcov.

Roberta Anastase le-a cerut acestora sa se implice in detensionarea situatiei de la Ganeasa, transmite agentia NewsIn.

Roberta Anastase a declarat, in cadrul unei coferinte de presa, ca vizita sa de joi in judetul Olt, la Slatina si la Ganeasa, a fost programata inca de saptamana trecuta si nu are nicio legatura cu incidentele produse miercuri noapte in comuna Ganeasa.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca a discutat despre oportunitatea vizitei sale la Ganeasa cu prim-vicepresedintele PSD Olt, Paul Stanescu si cu liderul organizatiei judetene a PD-L, Darius Valcov si ca au ajuns la concluzia ca prezenta sa la Ganseasa poate chiar sa detensioneze situatia, care a depasit limita de desfasurare a unei campanii.

Roberta Anastase a facut apel la locuitorii comunei Ganeasa sa duca o campanie in limitele legale si a fost de parere ca tensiunile au fost cauzate de ambitiile liderilor politici de a castiga Primaria Ganeasa, dar si de o exagerare a echipelor de campanie.

Presedintele Camerei Deputatilor a discutat cu liderii PSD si PD-L din Olt si despre situatia parteneriatului coalitiei de guvernamant la nivel judetean si a spus ca spera ca in judetul Olt sa se ajunga cat mai curand la o intelegere si sa se faca o constructie pentru patru ani, asa cum s-a facut la centru.

La Olt, negocierile pentru impartirea functiilor in institutii deconcentrate sunt blocate pentru ca democrat-liberalii cer schimbarea vicepresedintelui liberal Ioan Ciugulea in Consiliul Judetean.

Democrat-liberalii mai sustin ca blocarea negocierilor ar mai fi cauzata si de faptul ca PSD ar fi solicitat si impartirea conducerilor institutiilor militarizate, pe langa functiile de conducere de la nivelul deconcentratelor.

Mircea Geoana a declarat, in urma cu o saptamana, intr-o conferinta la Slatina, ca parteneriatul pentru Romania nu poate fi afectat de refuzul social-democratilor de a schimba majoritatile in consilii judetene deoarece Parteneriatul pentru Romania incheiat intre cele doua formatiuni nu are nicio prevedere referitoare la schimbarea majoritatilor la nivel local.

Roberta Anastase se va intalni, joi dupa-amiaza, la Slatina, cu primarii democrat-liberali din judet.

Cateva persoane au fost ranite, miercuri seara, in urma unui incident izbucnit in comuna Ganeasa, judetul Olt, intre doua grupuri de simpatizanti ai celor doi candidati care se vor confrunta duminica in turul doi al alegerilor pentru primarie, in timpul conflictului fiind folosit un pistol cu gaze.

Conform primelor cercetari, in timpul incidentului izbucnit intre cele doua grupuri, au fost avariate doua masini si au fost ranite sase persoane, patru simpatizanti PSD si, potrivit purtatorului de cuvant al PD-L Olt, Roxana Dragomir, doi sustinatori ai PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Roberta Anastase, #discutii cu PSD, #PDL, #coalitia de guvernare, #Ganeasa, #conflict , #PSD
Comentarii