Ziare.com

Anastase a primit in 2010 o oglinda incrustata cu sidef de la Bashar Al-Assad

Vineri, 31 Decembrie 2010, ora 08:20

   

Anastase a primit in 2010 o oglinda incrustata cu sidef de la Bashar Al-Assad
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a primit, in 2010, 14 bunuri cu titlu gratuit in cadrul unor activitati de protocol, in suma totala de 3705 euro, cea mai valoroasa fiind o oglinda cu rama din lemn de nuc incrustata cu sidef, daruita de presedintele Siriei, Bashar Al-Assad.

Potrivit documentului pus la dispozitie de Camera Deputatilor, din cele 14 cadouri de protocol, Robertei Anastase i s-a restituit doar o caseta cu capac pentru bijuterii si broderie manuala cu motive traditionale coreene, in valoare de 80 de euro, primita din partea ambasadorului Republicii Coreea, Lee Kwang.

Celelalte 13 bunuri au ramas in patrimoniul institutiei.

Cel mai de valoare bun primit cu titlu gratuit de catre Roberta Anastase, ramas in patrimoniul Camerei, este o oglinda cu rama din lemn de nuc si intarsii din sidef pe motive florale, evaluata la 1000 de euro, primita de la presedintele Siriei, Bashar Al-Assad.

In patrimoniul Camerei a ramas si un presse-papier din cristal Lalique reprezentand o libelula, in valoare de 700 de euro, daruit de presedintele PE, Jerzy Buzek.

Presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, i-a daruit Robertei Anastase un leu din argint realizat dupa o statuie din secolele XXIII-XX i.e.n, pe suport din piatra de culoare maro cu negru, evaluat la 450 de euro.

O cutie din lemn avand pe capac gravat Palatul prezidential si continand un stilou cu penita din aur de 14 k - pe care este inscriptionat "Fryderyk Chopin 1810-2010" - si calimara, in valoare de 400 de euro, a fost daruit de presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski.

Presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a daruit un tablou din sidef, evaluat la 250 de euro, inscriptionat "God bless Jerusalem our home", avand pe fundal imaginea Bisericii Sfantului Mormant din Ierusalim.

Shimon Peres, presedintele Israelului, i-a daruit Robertei Anastase un obiect din argint reprezentand un muzician cu vioara, realizat de artista Miriam Hirszowicz, in valoare de 250 de euro.

Patrimoniul Camerei Deputatilor s-a imbogatit si cu un album filatelic continand 214 timbre emise de Posta Moldovei, in valoare de 125 de euro, primit de Anastase de la presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

In patrimoniul Camerei au ramas si o esarfa cu insemnele Consiliului Europei, daruita de presedintele APCE, precum si un obiect din portelan realizat manual, reprezentand un leu alb cu scut alb cu albastru, din partea presedintelui Landtag-ului Bavariei, fiecare dintre obiecte evaluat la 40 de euro.

Presedintele Parlamentului Republicii Muntenegru, Ranko Krivokapic, i-a daruit Robertei Anastase o geanta din catifea neagra continand o ie din borangic cu motive traditionale, cusuta cu fir aurit si ata de culoare rosie si albastra, in valoare de 125 de euro.

Roberta Anastase a mai primit, din partea presedintelui Ungariei, Pal Schmitt, un cosulet din portelan in valoare de 150 de euro, in timp ce vicepresedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare a Republicii Populare Chineze, Simayi Tieliwaerdi, i-a daruit o tapiserie traditionala din matase, reprezentand Marele Zid chinezesc, in valoare de 80 de euro.

Anastase a mai primit din partea viceprim-ministrului si ministrului afacerilor externe al Israelului, Avigdor Liberman, un pandantiv de culoare mov din matase naturala pictata manuala, realizata la manufactura Galilee Silks, in valoare de 15 euro.

Potrivit art.3 din Legea 251/2004 privind unele masuri referitoare la bunurile primite cu titlu gratuit cu prilejul unor actiuni de protocol in exercitarea mandatului sau a functiei, la sfarsitul fiecarui an, autoritatile publice au obligatia sa publice lista acestor bunuri, precum si informatii privind destinatia acestora, pe pagina de Internet, ori in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a. Bunurile a caror valoare este sub 200 de euro se restituie celui care le-a primit, in timp ce cadourile de protocol de peste 200 de euro pot fi pastrate cu conditia achitarii diferentei de pret.

Sursa: rNews

Articol citit de 1953 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da ,foarte bine ca a primit,...

macar n-a "dat-o " de pomana,...il au la mina pe sirian ca sa nu-l dea pe Haissam inapoi,...sa vedem cu POPA cum facem,,....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor