Anastase cere deputatilor sa cedeze cercetarii 10 milioane de euro

Luni, 09 Februarie 2009, ora 13:58
2621 citiri
Anastase cere deputatilor sa cedeze cercetarii 10 milioane de euro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat luni ca va propune Biroului Permanent reducerea bugetului Camerei cu 10 milioane de RON pentru a fi folositi in domeniul cercetarii.

Potrivit lui Anastase, proiectul de buget al Camerei Deputatilor va putea fi amendat odata cu discutarea intregului buget de stat pe 2009 in cadrul comisiilor parlamentare de specialitate, informeaza NewsIn.

Democrat-liberala a precizat ca in acest sens vor fi reduse cheltuielile de personal, dar si alte categorii de cheltuieli, in functie de necesitati.

Guvernul a decis joi suplimentarea bugetului alocat pentru Cercetare si Dezvoltare in anul 2009 cu 10 milioane de euro, suma provenind din bugetul alocat initial Cancelariei Primului - Ministru. Premierul Emil Boc a precizat ca o alta suplimentare a bugetului alocat pentru Cercetare si Dezvoltare se va face la urmatoarea rectificare bugetara.

Sindicalistii din Cercetare au anuntat joi ca vor organiza, de saptamana viitoare, marsuri de protest si pichete pentru a primi mai multi bani de la buget, in conditiile in care proiectul de buget prevedea alocarea a 0,19% din PIB, fata de 0,54% in 2008.

#Anastase cercetare bani, #bani cercetare buget , #stiri Roberta Anastase