Anastase spune ca bugetul Camerei este stabilit, Nicolaescu neaga

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 16:48
1018 citiri
Anastase spune ca bugetul Camerei este stabilit, Nicolaescu neaga

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, ca s-a ajuns la un acord la nivelul grupurilor parlamentare cu privire la bugetul Camerei, aratand ca exista o crestere a cheltuielilor cu salariile, dar si economii la achizitii sau deplasari in strainatate.

"In ceea ce priveste bugetul exista, in momentul de fata, un acord la nivelul tuturor liderilor pe constructia bugetara. Avem o crestere la capitolele care vizeaza in mod special cresterea numarului de parlamentari bugetari, ai europarlamentarilor, dar si niste cresteri ale salariilor care au intervenit in octombrie anul trecut si sunt bugetate pentru 12 luni", a spus Anastase la finalul intalnirii Comitetului liderilor din Camera Deputatilor, informeaza Newsin.

Presedintele Camerei a aratat ca s-au diminuat in schimb toate cheltuielile care nu tin de legislatia in vigoare. "In ceea ce ma priveste, am scazut fondul presedintelui, cel care este la dispozitia mea. Se mentin aceleasi puncte de vedere referitoare la scaderea numarului de achizitii, practic, nu exista achizitii de masini pentru Biroul Permanent. Toate lucrurile pe care am putut sa le diminuam si care nu tin de legislatie in vigoare am facut-o, de aceea cred ca am reunit pana la urma si sustinerea liderilor politici", a spus Anastase.

Liderul Camerei a aratat ca s-au redus cheltuielile si in privinta deplasarilor in strainatate.

Pe de alta parte Camera Deputatilor continua niste proiecte initiate de vechea conducere, un studio de televiziune care este dotat deja in proportie de 70%, potrivit Robertei Anastase, precum si dotarea Comisiilor cu aparatuta de inregistrare, pentru transparentizarea activitatii.

De asemenea, bugetul pe 2009 include si fonduri pentru programele dezvoltate in parteneriat cu organizatiile non-guvernamentale. Anastase a explicat ca modificarile stabilite pe buget sunt de nuanta, fondul ramanand neschimbat.

Pe de alta parte, viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, a spus ca problema bugetului trebuia sa fie tratata cu mai multa responsabilitate.

"Din punctul meu de vedere nu s-a discutat nimic, doar s-a precizat ca dupa discutiile care au fost ieri ramane bugetul la aceeasi formula, la acelasi nivel si ca se va prezenta pentru aprobare Biroului Permanent al Camerei in sedinta de luni. Din punctul meu de vedere nu s-a facut niciun pas inainte, nu s-a dorit transparenta, si sigur, micile clarificari care s-au facut pe anumite sume, pe anumite domenii de investitii duc la o oarecare transparenta, dar nu este suficient pentru ceea ce este necesar acum", a sustinut Nicolaescu.

Proiectul de buget urmeaza a fi supus aprobarii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor in sedinta de luni.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Roberta Anastase, #eugen nicolaescu, #bugetul Camerei Deputatilor , #stiri Roberta Anastase